Rekken 3 – Lochem 6

De laatste wedstrijd van het seizoen. Voor de winterstop werden, op een na, alle wedstrijden gewonnen. Tot vlak na de winterstop had het 3e van Rekken dan ook de (valse) hoop mee te kunnen doen om het kampioenschap. Maar na de tweeluik tegen Grol 8 (3-1 en 0-8 nederlagen) werd deze hoop knetterhard de grond in geboord. Na de winterstop was het voor het 3e ook lastiger om punten te pakken. Tegen de laagvliegers lukte dit nog wel met hangen en wurgen, maar tegen sterkere tegenstanders moesten we ons een aantal keren gewonnen geven. Dit leidde al gauw tot een daling op de ranglijst. Zelfs de tweede plek raakte uit zicht.

Voorde laatste wedstrijd stond Lochem thuis op het programma, de eerste wedstrijd tegen deze tegenstander werd met moeite met 0-2 gewonnen. Verder stond nog de topscorerstitel op het spel voor vandaag, 3 spelers maakten hier nog kans op.
We begonnen goed aan de wedstrijd en namen gauw de regie in handen. Bart Jan moest nog wel handelend optreden na een uitbraak, maar daarna ging Rekken los. Eddy promoveerde een schot van Pieter tot doelpunt door deze nog van richting te veranderen, zodat de keeper kansloos was. De 2-0 liet niet lang op zich wachten, na goed druk zetten van het hele team, wist de Lochem keeper niet meer wat hij met de bal moest doen en kon Pieter de bal in het doel lopen. Voor rust werd het zelfs 3-0, door een mooie combinatie tussen Pieter en Joep, kon laatstgenoemde alleen op de keeper af en scoren. Lochem kon er in de eerste helft nog wel een aantal keer gevaarlijk uitkomen,  maar onze verdediging en keeper stonden goed.
In de rust gingen Pieter en Henk naar de kant om plaats te maken voor Danny en Rob G.
Vlak na rust viel al de beslissing. Na goed voorbereidend werk van Kasper, kon Danny nummer 4 van de morgen binnen schuiven. Hierna mocht Eddy zijn tweede maken. Eddy werd door Kasper vrij voor de keeper gezet en faalde niet 5-0. Hierna mocht Danny ook zijn tweede maken, op kolderieke wijze schoot de verdediger van Lochem de bal tegen Danny’s voet, waardoor deze snoeihard onderin de hoek, de keeper kansloos liet. Het slotakkoord was wederom voor Eddy, een gekraakt schot van Kasper kwam voor zijn voeten, en hij kon makkelijk scoren. Eindstand 7-0.
Eddy won mede door zijn hattrick vandaag de topscorerstitel met 15 doelpunten.
Een eervolle vermelding voor Jan Willen Rob de Ordelmeister. Hij werd voor de derde keer dit seizoen uitverkozen als man of the match en daarmee werd hij ook man of the season. Hij is dit geworden door zijn solide verdedigingskwaliteiten en zijn onnavolgbare rushes langs de zijlijn.
Al met al heeft Rekken 3 een goed en vooral gezellig seizoen gedraaid. Er werd goed gevoetbald en veel gescoord. Op het laatst leek het seizoen een beetje uit te gaan als een nachtkaars, maar door de laatste overwinning blijft het positivisme hangen. Komende vrijdag wacht nog, onder het genot van een hapje en een drankje het eindfeest.