Rekken nog één zege verwijderd van kampioenschap na overtuigende zege in Meddo

Sportclub Rekken heeft zichzelf een uitstekende dienst bewezen in de voorlaatste ronde van de competitie. Op bezoek bij nummer vier Meddo werd met 0-4 gewonnen. Merijn Roos maakte een hattrick, de andere treffer kwam op naam van Wouter Rexwinkel.

Met nog één punt voorsprong op Erix en drie op Neede wist Rekken wat het te doen stond; er moest gewonnen worden bij Meddo. Vanaf het eerste fluitsignaal was dit goed te zien. De gasten waren gretiger en namen het initiatief, terwijl de thuisploeg het prima vond om het spel uit handen te geven. Hoewel het veel dreigende momenten opleverde was er geen sprake van echt uitgespeelde kansen voor Rekken. Dit veranderde na ongeveer een halfuur, toen Stan Nijhuis in de zestien werd gevloerd. Merijn Roos nam plaats achter de bal en zette de koploper op voorsprong vanaf elf meter. Vlak voor rust was het opnieuw Merijn die scoorde waardoor Rekken kon gaan rusten met een mooie marge van twee.

Ook na rust maakte Meddo geen aanstalten op een achtervolging. Na een klein kwartier waarin weinig gebeurde was het uiteindelijk Wouter Rexwinkel die de wedstrijd besliste met een kopbal van dichtbij. Hierna was het slotakkoord aan Merijn Roos, die zijn hattrick completeerde en daarmee goede zaken deed voor het topscorersklassement. Voor Rekken staat nu enkel nog de thuiswedstrijd tegen Vragender op het programma. Bij winst, volgende week om 14:00 uur op ’t Asterloo, zijn de Rekkenaren gegarandeerd kampioen.

Gerelateerde berichten