Rekken maakt ontknoping onnodig spannend

In de strijd om het kampioenschap heeft Rekken twee punten verspeeld tegen Rietmolen. Op super Sunday werd het 1-1, ondanks een grote hoeveelheid kansen voor de thuisploeg. Uiteindelijk viel het enige Rekkense doelpunt, gemaakt door Merijn Roos, pas in de blessuretijd.

Een Rekkense delegatie had zaterdags al gezien hoe concurrent Neede ondanks het betere hak- en zaagwerk won bij Lochuizen, terwijl Erix op bezoek bij MEC eveneens een lastige middag kon verwachten. Zelf begonnen de Rekkenaren niet slecht aan hun super sunday, maar Rietmolen kwam duidelijk niet om overlopen te worden en bood aardig weerstand. Na een kwartier namen de bezoekers zelfs de leiding, waarna hun doelman de aandacht op zich vestigde met minstens vijf uitstekende reddingen. Hierdoor bleef het tot aan de pauze 0-1.

In de tweede helft was het wedstrijdbeeld nóg eentoniger. De kansen voor Rekken stapelden zich op en Rietmolen deed amper wat terug. Kans op kans werd echter gemist en de klok begon te tikken. Dit kwam de nauwkeurigheid van de koploper niet ten goede: de meeste pogingen kwamen terecht in de ballenvanger. Uiteindelijk was het diep in de blessuretijd Merijn Roos die een belangrijk punt binnen wist te slepen. Na een prachtige volley in de diepte van Waldo Rhebergen rondde de spits rustig af, waardoor Rekken een punt voorsprong op Erix behoudt. Hiermee hebben de Rekkenaren het kampioenschap nog altijd in eigen hand.