Zegereeks Sp Rekken komt ten einde in Neede

Na maar liefst tien opeenvolgende overwinningen weet Sp Rekken weer wat verliezen is. Op bezoek bij concurrent Neede werd een 2-1 nederlaag geleden, een kopie van de uitslag eerder dit seizoen. Merijn Roos maakte de enige treffer aan Rekkense zijde.

Voorafgaand aan de wedstrijd wist Rekken dat het goede zaken kon doen. Neede kon op negen punten worden gezet terwijl Erix het op moest nemen tegen nummer vier SVBV. Al vrij snel werd duidelijk dat beide ploegen niet veel voor elkaar onder deden. Rekken creëerde enkele goede kansen, maar aan de andere kant werd Ramon Nijbroek ook meerdere keren getest. Uiteindelijk was het de thuisploeg die vlak voor rust de score opende, enigszins uit het niets. Tijd om in de eerste helft iets terug te doen was er niet meer voor de bezoekers, dus moest er in de rust aan het strijdplan gesleuteld worden.

Het was echter opnieuw Neede dat scoorde, en wel in de eerste seconden na de pauze. Ramon schatte een hoge bal verkeerd in en zag het leer over zich heen stuiteren, waarna een oplettende Needenaar wist binnen te werken. De assist kwam op naam van het stokoude kunstgrasveld, dat qua demping te vergelijken is met een stukje ambachtelijke sierbestrating waardoor de bal met elke stuiter hoger reikt. Dit betekende dat de koploper volop in de achtervolging moest, en dat gebeurde ook. Merijn Roos scoorde de aansluitingstreffer met een bekeken lob over de keeper en niet veel later herhaalde hij dit kunstje. De bal leek over de lijn, maar volgens de grensrechter van de thuisploeg was dit niet het geval. Doellijntechnologie ontbrak waardoor de goal niet goedgekeurd kon worden, en in het restant van de wedstrijd kwam Rekken nog meermaals dichtbij maar wist het niet te scoren. Aan de andere kant kreeg Neede ook enkele goed countermogelijkheden maar telkens wist Ramon reddend op te treden waardoor hij zijn ploeg tot in de laatste seconden in de wedstrijd hield.