Rekken zwoegt zich langs VV Haaksbergen

Na de knappe zege op Meddo heeft Sp Rekken ook in Haaksbergen de volle buit gepakt. Helemaal vanzelf ging het niet, maar uiteindelijk werd er weinig weggegeven en door doelpunten van Waldo Rhebergen, Joey Vos en Merijn Roos (2) werd het 1-4.

De openingsfase was wat onrustig. Rekken speelde niet lekker rond en achterin leek de communicatie af en toe niet helemaal te kloppen. Toch leverde dit amper gevaar op. Na ruim een kwartier kregen de bezoekers iets meer grip en kwamen er langzamerhand wat kansjes. Ook Haaksbergen werd nog eenmaal heel gevaarlijk, maar Ramon Nijbroek was attent en keerde deze inzet. Uiteindelijk viel na ruim een halfuur spelen de eerste goal. Het tempo ging omhoog en na wat mooie combinaties was het Merijn Roos die de score opende op aangeven van Wouter Rexwinkel. Tien minuten later bepaalde Waldo Rhebergen met een geplaatste vrije trap de ruststand op 0-2.
Na rust lukte het Rekken niet om door te drukken. Het bleef een stroeve wedstrijd met over en weer wat kansjes maar de beslissing bleef uit. De thuisploeg deed rond minuut 70 zelfs wat terug waardoor het een spannende slotfase beloofde te worden. Haaksbergen ging direct op jacht naar de gelijkmaker maar het slotoffensief werd al snel de kop in gedrukt door Rekken. Zo’n vijf minuten voor het einde maakte Merijn aan alle onzekerheid een einde door van dichtbij zijn tweede binnen te schuiven. In de slotseconden was het Joey Vos die zoals altijd zijn bijdrage leverde als invaller door de 1-4 op het scorebord te schieten. Hierdoor heeft Rekken nu negen wedstrijden op rij gewonnen en gaat het volgende week voor de tiende overwinning op rij tegen DEO.

Gerelateerde berichten