Sp Rekken op dreef tegen GSV ’63

Zondag 17 maart speelde Rekken de 14e wedstrijd van het seizoen uit in Geesteren tegen GSV. In de thuiswedstrijd tegen GSV ging Rekken met 0-2 ten onder, dus er viel iets recht te zetten. Ook in de strijd om het kampioenschap kon Rekken het zichzelf niet veroorloven om kostbare punten te laten liggen.

Rekken begon de wedstrijd met een overwicht. Het had in de gehele eerste helft veel de bal, maar wist dit niet om te zetten naar grote kansen. Wel wisten zij met enkele slordige momenten GSV aan wat kansjes te helpen. Na 15 minuten leidde geklungel achterin tot een scrimmage op de doellijn van Rekken, maar niet tot een doelpunt. Na 35 minuten kende keeper Ramon Nijbroek een zeldzaam ongelukkig moment, waarna GSV de 1-0 kon binnen tikken. Gelukkig wisten Merijn Roos en Wouter Rexwinkel in de 40e minuut een aanval goed uit te spelen, zodat Wouter de 1-1 kon binnenschieten.
Na de pauze zijn er geen doelpogingen van GSV meer waargenomen. Rekken domineerde, maar nog steeds leidde dit niet tot grote kansen. Na een uur spelen werd Merijn Roos neergelegd in het strafschopgebied van GSV. Merijn benutte vervolgens de strafschop zelf, 1-2. Hiermee was de ban gebroken. In de 78e minuut werd een afvallende bal in één keer op de pantoffel genomen door Timo Buunk, die hiermee van grote afstand de 1-3 binnenschoot. Kort daarop schoot Thies Diepenmaat een bal de kruising in, zodat het scorebord 1-4 aangaf. Rekken bracht hierna nog wat verse krachten in en kon de score zelfs uitbouwen tot 1-6 !    Invallers Joey Vos en Kevin Stokkers tekenden voor de doelpunten.