Rekken overtuigt niet maar verslaat VV Haaksbergen

Voor de derde opeenvolgende wedstrijd heeft Sportclub Rekken drie punten gepakt. Tegen laagvlieger VV Haaksbergen keek de ploeg van Arno Knapen lange tijd tegen een 0-1 achterstand aan maar in het laatste kwartier bogen Rick Nijland en Waldo Rhebergen de wedstrijd om.

Door de hevige regenval werd de wedstrijd niet op het eigen Asterloo gespeeld, maar op het hoofdveld van FC Eibergen. Rekken startte uitstekend en kreeg al snel twee uitgelezen mogelijkheden. Beide pogingen gingen echter voorlangs en niet veel later moest het aan de andere kant toekijken hoe Haaksbergen de score opende via een snelle counter. Het wedstrijdbeeld veranderde hierna niet. Rekken was meer aan de bal maar speelde erg slordig terwijl de gasten meerdere keren levensgevaarlijk werden via een tegenaanval. Het was zelfs een klein wonder te noemen dat er bij rust slechts één keer was gescoord.

Na de pauze liet Rekken zich wat meer zien. De eerste grote kans was nog voor Haaksbergen maar vanaf minuut 50 nam de thuisploeg het heft echt in handen. Toch liet de gelijkmaker ruim twintig minuten op zich wachten. Uiteindelijk was het Rick Nijland die een voorzet met zijn chocoladebeen in de verre hoek zag waaien. Niet veel later was het Waldo Rhebergen die van buiten de zestien schitterend raak schoot met buitenkant wreef. Via de binnenkant van de paal sloeg de 2-1 binnen en dit bleek ook de eindstand. Tussendoor werd de Bijenkamp nog opgeschrikt door grensrechter Bert Voortman. Voor de derde keer in zijn carrière, waarvan twee keer in Eibergen, struikelde hij over de zijlijn. Het was goed te zien dat het niet de eerste keer was: met een acrobatische achterover koprol ving hij de klap op, tot groot genoegen van het publiek dat het spektakel van dichtbij aanschouwde.

 

Gerelateerde berichten