Rekken herstelt zich prima en is maatje te groot voor SVBV

Na het tegenvallende resultaat van vorige week heeft Sportclub Rekken zich keurig herpakt. Op bezoek in Barchem werd een 0-4 overwinning geboekt waardoor de eerste drie punten onder Arno Knapen een feit zijn. Stan Nijhuis scoorde voor de derde week op rij en Merijn Roos maakte een hattrick.

Barchem draaide vorig seizoen lang bovenin mee in de 5e klasse dus Rekken wist dat het een lastige middag kon worden. Toch lieten de gastheren het balbezit vooral aan de Rekkenaren terwijl ze zelf op de counter loerden. Dit balbezit resulteerde direct in mogelijkheden en na ruim een kwartier opende Stan Nijhuis de score al. Op aangeven van Wouter Rexwinkel draaide hij handig weg in de kleine ruimte en rondde af. Het was voor Stan voor de derde week op rij dat hij het net vond. Amper een minuut later verdubbelde Merijn Roos de score door een diepe bal stijlvol over de keeper te wippen. Ondanks een uiterste poging op de doellijn wist de verdediging van SVBV het doelpunt niet te voorkomen. Een kleine tien minuten voor rust besliste Merijn de wedstrijd eigenlijk al door de 0-3 op het scorebord te zetten. Toch was het ook aan twee uitstekende reddingen van doelman Ramon Nijbroek te danken dat de thuisploeg niet terug in de wedstrijd kwam.

Na de pauze duurde het nog geen vijf minuten voordat de volgende treffer viel. Merijn completeerde zijn hattrick en maakte zo definitief een einde aan het verzet van de thuisploeg. Hierna verzuimde Rekken om de score verder uit te bouwen. Wouter stuitte van dichtbij op de keeper, invaller Jurre Nijenhuis scoorde vanuit buitenspelpositie en Merijn kopte een haarfijne voorzet van Job Reinderink op de lat. Door de wisselende resultaten in de gehele competitie is Rekken ondanks de nederlaag van vorige week al terug te vinden op plek 5.

Gerelateerde berichten

Comments are closed.