Doek valt voor Rekken na krankzinnige middag op ’t Asterloo

Na 120 minuten voetbal en een lange penaltyreeks tegen SV Almelo is Sportclub Rekken gedegradeerd naar de 5e klasse. Tijdens de reguliere speeltijd maakte Merijn Roos vanaf de penaltystip het enige Rekkense doelpunt. Ook zag Rekken twee doelpunten afgekeurd worden en kreeg Almelo nog rood in een knotsgek duel.

Rekken begon voortvarend aan het eerste duel van de nacompetitie. Voetballend gezien hadden ze de overhand en vooral met voorzetten en kopballen werd er direct enig gevaar gesticht. Almelo had weinig te vertellen totdat ze na een klein kwartier uitbraken over de linkerkant. Vanaf daar raakte een voorzet de hand van Tom Tankink waardoor de scheids niet anders kon dan de bal op de stip leggen. De penalty werd benut en zo leidde Almelo zwaar tegen de verhouding in. Rekken ging door waar het gebleven was en kreeg in het eerste bedrijf een flink aantal kansen om gelijk te maken. Merijn Roos scoorde zelfs, maar deed dit vanuit buitenspelpositie waardoor zijn treffer geannuleerd werd. Verder leverde de Almelose doelman puik werk waardoor de ruststand 0-1 was.

Direct na rust kreeg Merijn nog een dot van een kans met het hoofd, maar deze inzet ging voorlangs. Rekken speelde minder dan in de eerste helft maar had nog altijd veel meer de bal dan de bezoekers. Uiteindelijk werd het vele balbezit dan toch omgezet in een goal: Waldo Rhebergen besloot eens uit te halen van een meter of 18 en zag zijn inzet hard in de verre hoek verdwijnen. Er bleek echter een gat in het net te zitten waardoor de bal het doel weer verliet, en na overleg met de grensrechter besloot de scheids de goal niet goed te keuren. Dit zorgde voor een golf van ongeloof op ’t Asterloo, daar iedereen duidelijk kon zien dat het een doelpunt was. Na deze tegenslag bleef Rekken met enige wanhoop zoeken naar een treffer. De pogingen waren er wel, maar deze misten allemaal overtuiging en eindigden structureel in de handen van de doelman. In de negende minuut van de blessuretijd gebeurde het alsnog, en nu bleef de treffer ook staan. Een speler van Almelo trapte na in het doelgebied, ontving een rode kaart en zag Merijn de penalty benutten. Direct hierna floot de scheids af en zo kwam het aan op verlenging.

In de verlenging wist Rekken geen gebruik te maken van het constante overtal. Almelo kreeg één enkele kans, maar deze werd gepareerd door Ramon Nijbroek die ook in de eerste 90 minuten al enkele keren goed had ingegrepen. Rekken zelf bleek opnieuw niet doortastend genoeg waardoor penalty’s de doorslag moesten geven. Stan Nijhuis, Waldo Rhebergen, Thies Diepenmaat en Mike Kerkemeijer raakten de eerste vier penalty’s. Ook Almelo had nog altijd een 100% score, dus toen Merijns inzet de laat raakte leek het voorbij. Ramon besloot anders en stopte de vijfde strafschop waardoor de reeks voortduurde. Wouter Rexwinkel zag zijn inzet direct hierna ook gekeerd worden, maar opnieuw wist Ramon de hoop levend te houden door reddend op te treden. Penalty zeven werd genomen door Tom Tankink, maar zijn inzet ging over waarna ook Ramon het tij niet meer kon keren. Rekken is nu gedegradeerd en zal zich volgend jaar onder leiding van Arno Knapen terug moeten vechten naar de vierde klasse.