Rekken J010 – Winterswijk JO10

Op zondag 20 mei mochten de jongens van Rekken onder de 10 jaar, aantreden tegen Winterswijk. Fygo Kleinmeulman (geoorloofd vakantie verlof) was afwezig. Desondanks werd er door trainer Robin en coach Foppe weer een geolied team gesmeed. Rekken startte goed en er werd goed gespeeld vanaf het begin. Rekken kwam snel op voorsprong door een doelpunt van Quin Mellink. Deze goal was dan ook meer dan verdiend. Maar Winterswijk had ook goed spel in hun mars, met meerdere goed spelende meisjes in hun elftal. Toch kwam Rekken op 2-0 door Ties Engelberts, wie tevens aanvoerder was. Winterswijk was hierna helemaal wakker en deed een met goede samenwerking toch wat terug: 2-1….. Daarna pakte Rekken het spel weer naar zich toe en scoorde Quin Mellink zijn tweede doelpunt: 3-1. Rust. Na rust stond Florian Winters wissel. Hij had een lichte blessure opgelopen, waardoor Rekken een aanpassing in de tactiek moest toepassen. Desondanks bouwde Rekken de voorsprong uit door een actie van Quin Mellink die goed doorging en zijn derde doelpunt van de wedstrijd en daarmee een hattrick scoorde! Winterswijk liet dit niet over zich heen komen en deed dankzij twee snelle doelpunten wat terug, waardoor de spanning met een 4-3 stand weer helemaal terug was. Ondanks dat er 3 tegendoelpunten waren, keepte Vince te Velthuis een goede wedstrijd. Deze stand was in onze ogen ook onverdiend. In de slotfase kon Florian Winters kon toch nog spelen met zijn lichte blessure en kwam daarmee als een ware bikkel in het veld om de voorsprong vast te houden. Dit lukte, mede dankzij de goede samenwerking tussen de verdediging, waaronder een Thijs Wantia die veel verdediging werk had verricht.  Zo kon Rekken de winst toch naar zich toe trekken.  Eindstand 4-3 !!!!

 

 

Gerelateerde berichten