Rekken houdt hoop levend door zege op Rood Zwart

In de strijd om nacompetitie heeft Sportclub Rekken zichzelf een uitstekende dienst bewezen. In Delden werd nummer drie Rood Zwart met 0-3 verslagen. Wouter Rexwinkel opende de score waarna Merijn Roos de wedstrijd op slot gooide met twee doelpunten.

Op papier stond Rekken een lastige uitwedstrijd te wachten. Rood Zwart strijdt al het hele seizoen om promotie en omdat ze nog geen periode hebben gepakt staan ze in principe nog met lege handen. Dit was op het veld echter niet terug te zien, Rekken klapte er direct op en de thuisploeg liet het allemaal gebeuren. Na een kwartier was er een kleine tegenslag voor de bezoekers. De prima spelende Marc Blaauboer viel geblesseerd uit en werd vervangen door Merijn Roos. Hierna volgde een korte fase waarin beide ploegen zoekende waren maar Rekken pakte de draad al snel weer op. Wouter Rexwinkel zette een solo in op de helft van Rood Zwart en maakte de enige goal van de eerste helft: 0-1.

Ondanks de sterke eerste helft was de marge slechts één doelpunt wat zorgde voor waakzaamheid bij Rekken. Te vaak dit seizoen wordt goed spel niet beloond en om dat nu te voorkomen werd er vol ingezet op een snelle treffer na rust. Deze keuze pakte goed uit, want een slordige twee minuten na de pauze verdubbelde Merijn Roos de marge al. Rood Zwart zette er nog steeds weinig tegenover wat leidde tot een zeldzaam rustige zondag voor Ramon Nijbroek. Aan de andere zijde bleven de kansen komen en halverwege de tweede helft maakte Merijn de verlossende 0-3. Enige smet op de overwinning van Rekken was de zege die concurrent Hoeve boekte. Hierdoor blijft het verschil twee punten met nog twee wedstrijden te spelen.

 

Gerelateerde berichten

Comments are closed.