Rekken begint tweede seizoenshelft met minimale nederlaag in Enschede

De eerste wedstrijd na de winterstop is voor Rekken geëindigd in een 2-1 nederlaag. Op bezoek bij de Tubanters werd er eigenlijk niet ondergedaan voor de nummer zes van de ranglijst, maar de effectiviteit van de thuisploeg deed Rekken de das om. Daan Papenborg nam het Rekkense doelpunt voor zijn rekening.

Vanaf het begin zat Rekken aardig in de wedstrijd. Ze gaven het initiatief bewust wat uit handen en hielden de linies goed gesloten. Na elke balverovering werd snel de oplossing vooruit gezocht, hoewel dit soms iets te gehaast ging en resulteerde in balverlies. Toch leverde dit zeker ook een aantal gevaarlijke tegenaanvallen op die de helft van de tijd helaas werden afgevlagd door de grensrechter. Naar mate de eerste helft vorderde begon Rekken het spel in het algemeen steeds meer naar zich toe te trekken, en Tubanters werd slechts een enkele keer gevaarlijk met een afstandsschot dat werd gepakt door Ramon Nijbroek. Na een klein halfuur voetbalden de Tubanters voor het eerst door de Rekkense linies. Uiteindelijk kwam de bal bij hun rechtsbuiten die het hoofd van de mee opgekomen aanvoerder vond, die van heel dichtbij de 1-0 binnenknikte.

Na rust kreeg Rekken een aantal goede mogelijkheden op de gelijkmaker. Er lag wat meer ruimte achter de verdediging van de thuisploeg en hier maakten de vleugelspelers dankbaar gebruik van. Ondanks meerdere hoge en lage voorzetten wisten de bezoekers echter niet doeltreffend af te ronden. Na bijna zeventig minuten was daar dan eindelijk de gelijkmaker. Timo Buunk won de bal op het midden, gooide hem in de diepte en na een foute inschatting van de doelman en goed werk van Daan Papenborg stonden beide ploegen weer gelijk. Zoals wel vaker dit seizoen kon Rekken niet lang genieten van hun goal. Welgeteld twee minuten later werd er niet goed meegelopen aan de linkerzijde en ditmaal werd een lage voorzet de Rekkense defensie te machtig: 2-1. Een extra smet op de wedstrijd was het uitvallen van Timo Buunk. Direct na zijn assist werd hij gewisseld en na een bezoekje aan het ziekenhuis weten we dat hij een spier/peesscheuring in zijn voet heeft.