Pupil van de week: Ties Hasselo

Zondag 9 oktober  SP.Rekken – BSC Unisson Aanvang 14:00 uur , Balsponsor: Goorhorst Hoveniers >>> Zondag komt BSC Unisson naar Rekken. 20 jaar geleden ontstond deze club door een fusie tussen de Boekelose Sportcombinatie en VV Unisson. Hun thuishaven is sportpark de Zweede. Uit 2 wedstrijden verzamelde Unisson 1 punt en Rekken 3 punten.

Ook zondag is er weer een pupil van de week. De 11 jarige Ties Hasselo is deze keer de gelukkige. Ties woont aan de Meeldijk in een mooie woonboerderij. Samen met zijn ouders Wendy en Michel en zus Fenna woont hij in het voorhuis en opa Jan woont in het andere gedeelte van het huis. Bij Ties in huis woont ook de hond Mex. Zij is heel lief en is bijna anderhalf jaar oud. Het is een Engelse Springer Spaniel. Komende winter mag ze voor het eerst mee op jacht. Als Ties niet hoeft te voetballen wil hij dit jaar ook graag mee.

Opa Jan heeft verschillende dieren. Om te beginnen de Duitse Herder Truus. Zij is de beste vriendin van Mex. Ze spelen en stoeien elke dag. Opa heeft ook koeien, paarden, schapen, kippen en nog veel meer dieren.

Ties gaat in Neede naar de Diekmaatschool. Elke morgen wordt hij met de taxi opgehaald en na de middag netjes weer  thuis gebracht. Dat  gebeurd elke dag, behalve op vrijdag. Dan fietst hij met Duke, een jongen uit Eibergen naar Neede. In het voorjaar is het de bedoeling dat Ties niet meer met de taxi gaat, maar alle dagen gaat fietsen. Dit om een beetje te wennen aan volgend schooljaar. Dan moet Ties elke dag fietsen naar Neede naar de MaxX . Ties vindt gym het leukste vak op school en lezen vindt hij niet zo fijn. Ties zit in groep 8 en heeft 2 juffen, Angelique en Linda. Zijn juffen zijn erg grappig en met z’n allen doen ze leuke dingen. Ties verheugd zich nu al op het schoolkamp volgend voorjaar. Dit wordt elk jaar georganiseerd voor de leerlingen uit groep 8. Het kamp is in Winterswijk en zal 2 dagen duren. Ties heeft veel vrienden zoals Mees en Lyam uit Rekken, Finn en nog meer kinderen van zijn school.

Ruim 2 jaar geleden is Ties lid geworden van Sportclub Rekken. Hij speelt nu in JO12. Rechtsachter is zijn favoriete plek in het veld. Er zijn veel leuke dingen op voetbal. Mark Roossink is de kundige trainer. Ties vindt het heel leuk dat zijn vader Michel dit jaar voor het eerst zijn leider is. Vorig jaar was hij nog elftalleider van zijn zus Fenna die speelt in de JO13. En waar Ties ook heel blij van wordt is dat opa Willem uit Neede bijna elke thuiswedstrijd komt kijken.

Naast voetbal zit Ties ook nog op gym bij GAREO op vrijdagavond. Zus Fenna is verdedigster bij de JO13 en papa Michel voetbalt op maandagavond bij de recreanten en mamma sport bij Urban Dance Lab in Rekken. Als het goed weer is speelt Ties thuis voetbal met zijn vader of met zijn vriendjes. En opa Jan heeft ook al heel wat jaren zich ingespannen bij Sportclub Rekken. Zo was hij jaren grensrechter bij het eerste elftal en hielp hij met allerlei klussen. Nu is hij nog consul bij de club en actief als grasmaaier en helpt hij bij allerlei werkzaamheden om het Asterloo te onderhouden.

Ties vind de wedstrijden het leukste bij Sportclub Rekken. Robin Wegdam vind hij de beste voetballer van Rekken. Cerny van FC Twente vindt hij de beste voetballer in Nederland en de beste voetballer van de wereld is volgens Ties: Kylian Mbappè. Ties is supporter van FC Twente en vindt Paris Saint-Germain de beste club van de wereld.

Zondag is het zover. Ties mag pupil van de week zijn. Hij denkt dat het een mooie wedstrijd gaat worden. Hij heeft zijn hele familie uitgenodigd en ook zijn vrienden, buren en bekenden. Wij van Rekken hopen dat Ties en iedereen die naar de wedstrijd komt kijken een fijne middag zullen hebben en dat de punten op het Asterloo zullen blijven.

 

Gerelateerde berichten