Rekken wint in Goor na waanzinnige comeback

Sportclub Rekken heeft de eerste drie punten voor dit seizoen bij kunnen schrijven. Na een zwakke eerste helft werd er gerust met een 2-0 achterstand, maar in het laatste kwartier kantelde de wedstrijd volledig. Dankzij treffers van Daan Papenborg, Thijs Tankink en Kevin Stokkers wonnen de bezoekers met 2-3.

Na de nederlaag van vorige week leek Hector de uitgelezen ploeg om punten tegen te pakken: vorig seizoen wist Rekken beide ontmoetingen te winnen. Toch begonnen de Rekkenaren moeizaam. Er werd slordig omgegaan met het balbezit, en ook de unieke speelstijl van Hector zorgde voor wat problemen. Het leek namelijk wel alsof er een volleybalnet op het veld stond waar ze de bal telkens overheen moesten schieten. Werkelijk alles werd zonder enige twijfel hard en hoog naar voren geschoten zonder enige vorm van opbouw. Uiteindelijk was het de slordigheid die Rekken opbrak. Er werd balverlies geleden op het middenveld en via een steekpass achter de Rekkense defensie kwam de thuisploeg vrij voor het doel: 1-0.  Hector bleef daarna ijzersterk verdedigen en ondanks enkele kansen, bijvoorbeeld kopballen van Bram Helmers en Rebby Leppink, kwam Rekken niet lekker in de wedstrijd. Tot overmaat van ramp viel vlak voor rust ook de 2-0. De spits van Hector wist de bal op te pikken na miscommunicatie in de Rekkense achterhoede waarna hij vrije doortocht had naar het doel. Hij omspeelde doelman Ramon Nijbroek en verdubbelde de voorsprong voor Hector.

Na rust bleek direct dat Rekken het nog niet had opgegeven. Ze domineerden wat meer, leken makkelijker te voetballen en gaven op één of twee momenten na weinig weg. Het duurde echter lang voordat ze het net wisten te vinden, en hierdoor leek de hoop toch een beetje weg te vloeien. Dit veranderde in minuut 79, toen Daan Papenborg met een heerlijke volley de aansluitingstreffer maakte. Wat volgde was een heus slotoffensief. Hector creëerde enkel nog gevaar voor overvliegende vogels en vliegtuigen met hun hoge ballen terwijl Rekken bleef jagen op de gelijkmaker. Deze viel in minuut 88, toen Stan Nijhuis met een voorzet vanaf rechts Thijs Tankink vond: 2-2. Rekken voelde dat er nog meer in het vat zat en besloot er nóg een tandje bij te doen. Al snel kregen ze loon naar werken. Wouter Rexwinkel legde een corner bij Kevin Stokkers op het hoofd, om zo de comeback te completeren: 2-3.

 

Gerelateerde berichten

Comments are closed.