Pupil van de week: Lucas Gijgink

Zondag 25 september SP.Rekken – De Tubanters, Aanvang 14:00 uur, Balsponsor:Rekken Zaterdag 2  >>>  Zondag is het zover! De nieuwe voetbalcompetitie 2022-2023 onder leiding van de nieuwe trainer Tjerja-Dave Knaken gaat van start en we zijn benieuwd in welke opstelling SP.Rekken gaat aantreden. De Tubanters  1897 is één van de oudste clubs van Nederland. Volgende maand vieren ze het 125 jarig bestaan.

Zoals altijd is er ook bij deze wedstrijd weer een pupil van de week. De 11 jarige Lucas Gijgink is dit keer de gelukkige. Lucas is 11 jaar en woont aan de Koordesweg in een mooi verbouwde boerderij. Zijn moeder heet Lian en zijn vader Eric. Hij heeft een broer (Lion) van 19 jaar die in Munster in Duitsland bij zijn moeder woont. Lion is in de weekenden en vakanties vaak in Rekken. Ook heeft Lucas een zus, de bijna 13 jarige Roos. (ze viert volgende week haar verjaardag)

Banko is de naam van de hond. Het is een Appenseller Sennenhond en heel lief en aanhankelijk. Ook wonen er bij de familie Gijgink 2 poezen: Mambo en  Dolly. Mambo is graag binnen in het huis. Dolly is het liefste in de schuur en houdt zich vooral bezig met het vangen van muizen. In de schuur staan ook het paard Tommy van Lian  en de pony Chico, die door Roos bereden wordt. Dan is er buiten nog een vijver met vissen. Lucas heeft er pas nog nieuwe ingedaan. Die heeft hij gevangen in de Berkel met een vriendje.

Lucas gaat naar school “op den Esch” in Eibergen. Hij zit in groep 7 bij de juffen Nienke, Fleur en Tamara. Gym is het leukste vak en taal vindt hij niet zo leuk. Lucas vindt het een leuke school. De kinderen zijn er erg aardig en er is een voetbalveld waar je in de pauzes mooi kunt voetballen. Lucas heeft er ook veel vrienden zoals Julian, Dylano, Levon en Lotte. Ook speelt hij vaak met kinderen uit Rekken.

Lucas heeft naast voetbal ook nog een andere hobby. Hij heeft een eigen off road motor. Ook zijn vader en broer hebben zo’n motor. Regelmatig gaan ze op  zaterdag naar de crossbaan in Lichtenvoorde om te racen. De motoren worden dan op een aanhanger gezet en soms in de paardentrailer geschoven. Binnenkort gaat Lucas op les om nog beter te leren crossen.

Sinds de herfst van 2017 is Lucas al lid van Sportclub Rekken. Eerst was hij bij kaboutervoetbal maar dat ging niet zo goed. Zijn ouders hebben hem er maar afgehaald want hij was alleen maar druk met het plukken van bloemetjes. Tegenwoordig speelt Lucas in het team Jo13 als centraal verdediger. Op maandag en woensdagavond is Thies Diepenmaat zijn trainer. Op zaterdag, de wedstrijddag is Nick van der Luyt zijn trainer en Tom Driezes is leider en vlagger. Lucas vindt de wedstrijden en ook de trainingen erg leuk. Het leukste van Sportclub Rekken vindt Lucas dat hij zoveel mensen leert kennen en dat iedereen aardig voor elkaar is. Ook worden er veel leuke dingen georganiseerd.

Zo wordt elk jaar de penalty bokaal georganiseerd. Met veel plezier kijkt Lucas terug naar 2019. Hij scoorde toen het meeste van alle deelnemers en werd penalty kampioen van Rekken. In 2022 was het weer. Toen was hij de beste van zijn team. Hij vindt het gaaf dat dit georganiseerd werd en vooral voor hem dat het ook nog zo lekker ging.

Lucas verteld: dit jaar zijn we met de Pinksteren met ons team naar een voetbaltoernooi in de Belgische badplaats Oostende geweest. Dat was wel een beetje duur. Daarom hebben we vooraf allerlei acties gehouden om geld bij elkaar te verdienen. Zo hebben we auto’s en trekkers bij Winkelhorst in de wasstraat gewassen en een lege Flessenactie gehouden. De acties hebben genoeg geld opgeleverd zodat we naar het toernooi konden. Zo vertrokken we op vrijdagmorgen met 2 busjes en een auto en de trainers en een paar ouders naar België. Er gold een belangrijke voorwaarde: de spelers moesten hun telefoon thuis laten! Ook wat ouders die niet bij de organisatie betrokken waren hebben in de buurt van het toernooi gelogeerd. Bij de wedstrijden kwamen ze kijken om de jeugd van Rekken aan te moedigen. Het jeugdteam van Rekken heeft net als alle andere deelnemende teams in een voormalige school overnacht en gegeten op het sportcomplex. Het was een heel leuke ervaring voor het team van Rekken. Op maandagmorgen ging men moe en voldaan weer richting Rekken.

Zondag is het dan zover! Lucas mag pupil van de week zijn bij Rekken. Hij heeft er al een tijdje naar uitgekeken en veel familie, vrienden en kennissen uitgenodigd om te komen kijken. Wij van Rekken hopen dat Lucas een mooie middag zal hebben. Dat het een mooie wedstrijd gaat worden en dat Rekken gaat winnen van de blauwhemden uit Enschede.

 

Gerelateerde berichten