Gemengde gevoelens na gelijkspel in Beltrum

Sportclub Rekken heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Vios Beltrum, de nummer twee van de ranglijst. Tot tweemaal toe kwamen de Rekkenaren op voorsprong, maar de thuisploeg toonde veerkracht tot in de slotseconden. Namens Rekken waren Joey Vos en Merijn Roos trefzeker

Trainer Colin Stokkers zag na vorige week geen reden om te wisselen, en zodoende begon Rekken met dezelfde opstelling als tegen Reünie. Beltrum had echter veel minder moeite met de Rekkense speelwijze, en was vanaf het eerste fluitsignaal eigenlijk de bovenliggende ploeg. Dit resulteerde in een aantal aardige mogelijkheden, maar deze waren lang niet allemaal op doel. Alles dat wel op doel ging werd gepareerd door keeper Dylan Bijlsma. Beltrum drong steeds meer aan, waardoor ze hogerop het veld kwamen te staan. Toen Dennis Schepers na 20 minuten de bal op eigen helft kreeg werd de ruimte achter de Beltrumse verdediging direct benut. Merijn Roos ontving de pass van Dennis in de diepte en bleef oog in oog met de keeper rustig: 0-1. Dit was tegen de verhouding in, maar Beltrum bleek niet onder de indruk. Een slordige twee minuten later maakten zij gelijk uit een vrije trap van de zijkant, hoewel de doelpuntenmaker buitenspel stond. De scheids oordeelde echter dat grensrechter Jelle Nijhof ernaast zat, en zo werd de ruststand op 1-1 bepaald.

De tweede helft kon voor Rekken niet beter beginnen. Na iets meer dan vijf minuten leverde de doelman van Vios de bal in bij Joey Vos, die deze blunder genadeloos afstrafte met de 1-2. Vios bleef zoeken naar de gelijkmaker en creëerde ook nog een aantal behoorlijke mogelijkheden, maar Rekken bleef vechten voor de drie punten. Zo’n tien minuten voor het eind kreeg Merijn nog een uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen, maar zijn inzet belandde in het zijnet. Diep in de blessuretijd ging het voor Rekken alsnog mis toen Vios een corner binnenkopte. Een behoorlijke domper zo laat in de wedstrijd, hoewel de treffer niet onverdiend was. Direct na de gelijkmaker kreeg de thuisploeg nog een grote kans via een kopbal, maar deze ging naast waardoor beide ploegen de punten moesten delen.

Foto’s via viosbeltrum.nl

Gerelateerde berichten