Pupillen worden groot! Koen Konniger

Het is al weer bijna 15 jaar geleden dat de toen 8 jarige Koen pupil van de week bij Rekken mocht zijn. Koen weet daar niet zo veel meer van. Wel dat hij het allemaal erg spannend vond. Koen was een speler die gewend was bij wedstrijden van zijn team veel doelpunten te maken. Toen hij als pupil van de week bij de tegenstander een doelpoging mocht doen schoot hij jammerlijk naast. De wedstrijd was tegen Lochuizen en de eindstand was waarschijnlijk 2-2. Wat erg mooi was dat hij voor de wedstrijd naar de kleedkamer werd gebracht. Daar werd verteld door de trainer wat de tactiek was. Daarna mocht hij mee naar buiten en meedoen met de warming-up. Koen viel op dat de bal erg hard was.

Koen verteld: Nadat ik mijn zwemdiploma had gehaald mocht ik op voetbal. Ik begon in het F team. In dit team speelden ook Timo Buunk, Daan Scholte van Mast, Roy Leusink, Job Reinderink en Mike Kerkemeijer. Onze eerste trainers waren Waldo Rhebergen en Robbin klein Bruinink. Daarna werden Kevin Stokkers en Marc Blaauboer hun opvolgers. Nadat ik alle jeugdteams (soms versneld) had doorlopen kwam ik in de eerste selectie. Bijna alle spelers waar ik in de E mee begonnen was haalden ook de eerste selectie.  Uiteindelijk kwamen we samen in de zelfde eerste selectie samen met onze eerste trainers Waldo, Kevin en Marc.

In de jeugd bij Rekken heeft Koen op alle plaatsen in het elftal gespeeld behalve keeper. Koen heeft de laatste jaren het meest als aanvaller gespeeld. Koen heeft heel veel mooie momenten als voetballer bij Rekken meegemaakt.  Koen verteld: Het mooiste vond ik het laatste seizoen in de A onder leiding van Mark Roossink. Eerst werden we bijna kampioen in de tweede klasse. Na de winterstop promoveerden we naar de eerste klasse met tegenstanders als Ruurlo A1, Trias A1 en Eibergen A1. De uitslagen weet ik nog heel goed. Tegen Ruurlo thuis verloren 0-1. Tegen Trias thuis gewonnen met 3-0 en bij Eibergen helaas met 2-1 onderuit.

Inmiddels is Koen 22 jaar. Hij woont nog thuis bij zijn ouders en zijn zusje. Afgelopen zomer heeft hij de 4 jarige opleiding sport en bewegen aan het Graafschap college in Doetinchem afgerond. Nu is hij begonnen aan de 4 jarige studie ergotherapie aan het HAN in Nijmegen. Bijna dagelijks reist hij op en neer. Met de auto gaat hij naar Lievelde en daar neemt hij de trein naar Nijmegen.

In zijn vrije tijd is hij vaak te vinden bij auto Huitink in Groenlo. Ook Huitink is een gewaardeerde sponsor van Sportclub Rekken. Hij helpt op dit bedrijf met schoonmaken, wassen en poetsen van auto’s. Ook word hij hier ingezet bij andere voorkomende werkzaamheden.

Door zijn studie, bijbaan en voetbal heeft Koen nu niet veel vrije tijd. Hij hoopt over een aantal jaren zijn studie succesvol af te kunnen ronden. En daarna een passende baan te vinden niet te ver uit de buurt van Rekken. Als het even kan wil hij graag in Rekken blijven wonen en misschien in de toekomst een jeugdelftal van Sportclub Rekken trainen. En ook meer tijd hebben voor die andere grote hobby: het bouwen van corsowagens voor het bloemencorso van Rekken.

 

9 setember 2008:  Koen Konniger.

Hij is 8 jaar, speelt net als vroeger zijn vader in de spits en maakt doelpunten aan de lopende band in zijn E2 team. Het is dan ook geen wonder dat hij nu al zeker weet dat hij later een goede profvoetballer wil worden net als zijn grote voorbeeld Dirk Kuijt.

We hebben het over Koen Konniger, pupil van de week bij de inhaalwedstrijd op het Asterloo op zondag 9 oktober tegen Lochuizen.  Koen woont op de Woerden 7 samen met zijn ouders Bert en Lucy en tweelingzusje Femke. Koen zit op basisschool “de Berkel” in groep 5. In de week bij juf Ursela en op vrijdag bij de meesters Frans en Gerard. Rekenen en vooral hoofdrekenen vindt hij het leukste vak, maar Nederlandse taal bevalt wat minder. Koen benadrukt nog dat “de Berkel” een heel leuke school is.

De beste vrienden van Koen zijn Daan, Timo, Job en Roy. Ze spelen zo veel mogelijk buiten. Hutten bouwen is hun favoriete bezigheid. Als Koen niet buiten kan spelen gaat hij met lego aan de gang. Hij heeft 2 grote kisten met bouwstenen en bouwt grote brandweerwagens , raceauto’s, bloemencorsowagens, boten en grote kastelen.

Winnen is het leukste op voetbal en zo veel mogelijk goals maken is ook heel belangrijk. Om een goede voetballer te worden moet je goed en vaak trainen. Gelukkig heeft hij met Kevin Stokkers en Marc Blaauboer twee heel goede trainers getroffen. Hij hoopt dan ook dat hij van deze trainers nog veel voetbaltrucjes kan leren, evenals tegenstanders passeren en snelheid maken. Ook vind hij het leuk om op voetbal te helpen met alles klaarzetten en opruimen.Tot slot wil deze veelbelovende spits nog kwijt dat Kevin Stokkers de beste speler van Rekken is. FC Twente is zijn favoriete voetbalclub en hij is een beetje fan van Ajax. Koen en zijn familie wensen we zondag 19 oktober veel plezier.

 

Gerelateerde berichten

6 Thoughts to “Pupillen worden groot! Koen Konniger”

 1. … [Trackback]

  […] Here you can find 33275 more Information to that Topic: sprekken.nl/2022/02/04/pupillen-worden-groot-koen-konniger/ […]

 2. … [Trackback]

  […] Find More on that Topic: sprekken.nl/2022/02/04/pupillen-worden-groot-koen-konniger/ […]

 3. … [Trackback]

  […] There you can find 47106 additional Information to that Topic: sprekken.nl/2022/02/04/pupillen-worden-groot-koen-konniger/ […]

 4. … [Trackback]

  […] Read More here on that Topic: sprekken.nl/2022/02/04/pupillen-worden-groot-koen-konniger/ […]

 5. … [Trackback]

  […] There you can find 98529 more Info to that Topic: sprekken.nl/2022/02/04/pupillen-worden-groot-koen-konniger/ […]

 6. … [Trackback]

  […] Read More Information here on that Topic: sprekken.nl/2022/02/04/pupillen-worden-groot-koen-konniger/ […]

Comments are closed.