Pupillen worden groot! Laurens Verhaaf

We gaan terug naar zondag 28 oktober 15 jaar geleden. Rekken speelt thuis tegen Wilhelminaschool uit het Overijsselse Hengelo. De 10 jarige Laurens Verhaaf mag die middag de pupil van de week zijn. Laurens is nu 25 jaar en weet nog goed dat hij pupil bij deze wedstrijd mocht zijn. Hoe de dag precies is verlopen weet hij niet zo goed meer.

Het voetballeven van Laurens bij Rekken begon in de E1, daarna de D1 en tot slot de C1. Hij speelde vaak in deze teams samen met Niels, Teun, Rick, Daan en Jari. In de C1 strandde de voetbalcarrière van Laurens. Hij had last van een enkelblessure die te hardnekkig was. In het D en E team speelde Laurens vaak op het middenveld. Later vaak linksback. Op deze positie kon hij zich goed uitleven. Volgens Laurens hoeft het voetbal niet altijd mooi te zijn als het  maar lukt om goed te verdedigen.

Laurens bewaart heel veel mooie herinneringen  aan zijn voetbalcarrière. Een hoogtepunt was dat hij een keer de penaltybokaal wist te winnen. Ook weet hij nog goed dat hij een opdracht in de C als middenvelder moest uitvoeren. Het was een uitwedstrijd tegen Silvolde. In de rust kreeg hij van trainer Ruud Giesbers de opdracht om er voor te zorgen dat een bepaalde speler van Silvolde de bal niet kreeg of in het bezit hield. Laurens lukte het om de opdracht feilloos uit te voeren. Hij kreeg na de wedstrijd de complimenten van de trainer

Omdat Laurens loonwerker wilde worden ging hij na de basisschool naar het Assink lyceum in Eibergen. Eerst 2 jaar basis T stroom aan de Rekkenseweg. Daarna naar het gebouw aan de Prins Bernardsstraat 2 jaar kader metaal techniek. Dan 3 jaar naar het SOMA college in Harderwijk opleiding  machinist grondverzet, niveau 3. Tot slot opnieuw nog een jaar naar het SOMA in Harderwijk voor uitvoerder GWW, niveau 4.  Al deze studies heeft Laurens met succes afgerond.

Na zijn studietijd is Laurens gaan werken bij loonbedrijf Beusink in Rekken. Ook loonbedrijf Beusink is een gewaardeerde en belangrijke sponsor van Sportclub Rekken. Laurens heeft daar 2 jaar met veel plezier gewerkt en heeft er veel geleerd. 1.5 jaar geleden is hij overgestapt naar Rouwmaat in Groenlo. Hij is daar werkzaam op de betonpomp (aanhangerpomp). Ook hier bevalt het werken prima. Hij komt in een week bij veel aannemers. Het is interessant om te zien hoe verschillend deze werken.

Laurens heeft in het verleden ook wel wat vrijwilligerswerk gedaan bij Sportclub Rekken. Zo heeft hij geholpen bij de aanleg van het tegelpad in de richting van het kunstgrasveld. Rick Schepers had hem hiervoor gevraagd en Beusink stelde de machines beschikbaar.  Laurens heeft ook nog een paar interessante  hobby’s. Na het behalen van zijn rijbewijs heeft hij een aantal jaren aan auto rodeo gedaan. Dat was heel mooi om te doen. Net voordat de Corona uitbrak is hij er mee gestopt. Ook is hij blij dat hij in het bezit is van 2 oude tractoren, bouwjaar 1960 en 1962. Daarnaast heeft hij ook nog een mooi arsenaal passende landbouwwerktuigen. Ook het  sleutelen aan deze oude glorie een prachtige tijdinvulling.

Laurens woont nog thuis bij zijn ouders Annet en Marcel en zijn broer Richard. Al 7 jaar heeft hij een relatie met Carmen Brummelhuis. Ze is nog volop bezig met haar studie voor dierenarts. Als Carmen afgestudeerd is wil Laurens graag met haar samen gaan wonen, als het kan ergens buitenaf in de buurt van Rekken.

 

Op zondag 28 oktober speelde Sportclub Rekken thuis tegen Wilhelminaschool uit Hengelo (O). Pupil van de week was die middag de 10 jarige  Laurens Verhaaf.  Laurens is een heel sportieve knaap want naast voetbal zit hij op judo en doet hij aan pony rijden.    Ook kun je hem regelmatig op zijn visstekje vinden bij de Berkel of bij het “kleigat”, zoals hij dat noemt (Loovelderplas) samen met z’n vriendje Niels of met zijn broer Vincent en z’n vader Marcel. Ook heeft hij al een aantal keren meegedaan aan echte viswedstrijden en een keer vissen aan de IJssel bij Deventer is hem erg goed bevallen.  Laurens zit op OBS de Berkel in groep 7 en rekenen vind hij het leukste vak. Met zijn meester Jan Knuivers die zelf ook voetbalt praat hij veel over sport. Laurens wil later loonwerker worden.  Bij Rekken speelt hij in het D team als rechtshalf. Volgens kenners gaat hij steeds beter voetballen. Bij Sportclub Rekken vind hij de  wedstrijden het leukste van het voetbal. Twente is zijn favoriete club en Laurens wil nog melden dat hij veel vrienden heeft.   Laurens had samen met z’n twee broers Richard en Vincent en z’n ouders Annet en Marcel een fijne middag.

 

 

 

Gerelateerde berichten