Rekken 2 heeft voor een daverende stunt gezorgd

Rekken 2 heeft voor een daverende stunt gezorgd. Op eigen veld werd Ulftse Boys, de ongeslagen koploper, met 2-1 verslagen. Dennis Schepers maakte beide doelpunten voor het team van gelegenheidscoach Colin Stokkers.

Na een prima overwinning in Rietmolen vorige week stond er nu een haast onmogelijke opgave op het programma. Ulftse Boys had 19 punten uit de eerste 7 wedstrijden, en stond daarmee ruim bovenaan. Toch besloot Rekken van eigen kracht uit te gaan door niet te ver in te zakken. Dit leverde in een vermakelijke eerste helft voldoende kansen op. Zo kopte Bjarne Boonk een uittrap van keeper Dylan Bijlsma goed door, waarna Jari Nijhof alleen door kon richting de keeper. Deze pareerde Jari’s inzet, en in de rebound van Dennis Schepers ontbrak het aan overtuiging. Iets later was het wél raak: Koen Konniger zette voor van rechts, Jari stapte over de bal en Dennis rondde af om de ruststand zo op 1-0 te zetten.

Na de thee veranderde het wedstijdbeeld amper. Rekken bleef vanuit de organisatie voetballen, en Ulft kwam er maar moeizaam doorheen. Naarmate de tweede helft vorderde kregen de bezoekers wel betere kansen, maar daar stond tegenover dat ze achterin veel ruimte weggaven. Nadat de paal en Dylan enkele keren in de weg hadden gestaan viel de tweede goal van de wedstrijd aan de andere kant. De inzet van Maurits Haverkate werd door een verdediger met de handen tegengehouden, waarna de bal op de stip ging. Dennis verzilverde het buitenkansje vanaf elf meter voor de 2-0. Ulft bleef hierna aandringen, en na een dubbele rebound door goed werk van Dylan vonden ze toch het net, waarmee de eindstand op 2-1 werd bepaald.