Rekken-Hector 2-1

Voor de derde wedstrijd op rij heeft Sportclub Rekken 3 punten weten te behalen. Hoewel het voetballend niet altijd even goed was werd een 0-1 achterstand omgebogen tot een nipte 2-1 overwinning. Na 4 wedstrijden zijn er 9 punten behaald en dit is goed voor plek vier in de 4e klasse B.

Bij aankomst op het Asterloo stonder een grote steiger klaar. In eerste instantie dachten wij dat deze er stond om te zorgen dat Waldo Rhebergen over de boarding kon kijken. Het bleek echter dat de wedstrijd live werd uitgezonden op YouTube, omdat er geen toeschouwers aanwezig mogen zijn. Rekken begon met dezelfde 11 als vorige week en hoewel de openingsfase wat onrustig was had Rekken het betere van het spel. Dit resulteerde in wat kansjes voor Timo Buunk, Thies Diepenmaat en Joey Vos. Ook spits Merijn Roos zorgde voor wat dreiging maar echte uitgespeelde kansen waren er nog niet. Hector deed sporadisch wat terug, maar toen na een kleine 40 minuten een corner opnieuw werd ingebracht kopten ze de ruststand op het scorebord: 0-1.

De eerste 10 minuten na rust kreeg Rekken niet echt grip op de wedstrijd. Ook daarna kreeg Rekken nog niet direct grote kansen maar voetballend gezien werd het beter. Roy Leusink en Jordy te Raa vervingen Mike Kerkemeijer en Dennis Schepers die beide met pijntjes kampten. In de 70e minuut kwam Rekken op gelijke hoogte. Thijs Tankink stuurde Merijn goed de diepte in. Die legde op zijn beurt terug op Thies en hij rondde doeltreffend af. Iets later gaf Thijs opnieuw goed voor en via de keeper kwam de bal bij Joey Vos, die naar binnen kapte en voor de derde week op rij de winnende binnenschoot.