Alsnog promotie voor SP. Rekken 1

De KNVB heeft het eerste elftal alsnog promotie naar de 4e klasse toegekend. Door enkele wisselingen hogerop in de voetbalpiramide, waren er verschuivingen mogelijk voor clubs die er goed voor stonden. Op het moment dat de competitie werd stilgelegd stond Rekken 13 punten voor op zowel Zelhem als GSV, hoewel er wel een wedstrijd meer was gespeeld.

Colin Stokkers, de nieuwe hoofdtrainer, is blij met het nieuws: “Allereerst wil ik Sportclub Rekken feliciteren met de behaalde promotie. Een verdiend resultaat na een succesvol verlopen seizoen. Nu volgt een mooi uitdaging om in de 4e klasse een rol van betekenis te gaan spelen”.

Ook aanvoerder Bram Helmers reageerde enthousiast op de uitspraak van de KNVB: “Ik ben erg blij dat we toch nog zijn gepromoveerd. Het is jammer dat het niet via de officiële weg is gegaan, maar hier doe je niks tegen. Voor de crisis hadden we zicht op een mooi feest: 13 punten los, dat zag er goed uit. Toch is het belangrijk dat we als team een stap hogerop maken. Ik denk dat we er nu klaar voor zijn om in de 4e klasse ook wedstrijden te gaan winnen. Ik denk dat ik namens het hele team spreek als ik zeg dat we niet kunnen wachten op het nieuwe seizoen”.

Natuurlijk hebben we ook de huidige hoofdtrainer Mark Roossink gevraagd om een reactie op de promotie: ‘’Op dit moment ben je er vanwege de huidige situatie natuurlijk helemaal uit, net als iedereen, maar ik ben er zeker blij mee. De kans was er om te promoveren vanwege het verzoek dat was ingediend en ik had dit 50/50 ingeschat. Ik vind het goed voor de vereniging en de ploeg is er ook naar om een klasse hoger te spelen. Natuurlijk had je het liever op een andere manier willen bereiken, maar het is niet anders nu. Het is prettig dat alle arbeid niet voor niets is geweest. We behaalden natuurlijk goede resultaten, maar ik ben vooral benieuwd naar hoe het voetbal zich verder ontwikkeld had. Dit werd namelijk na de winterstop echt beter. Uiteindelijk denk ik ook dat alle resultaten het gevolg zijn van een goede visie en het beleid van de afgelopen jaren. Een Bram Rhebergen is hierbij belangrijk geweest vanuit de technische kant en ook de standvastigheid en visie vanuit het bestuur. Deze promotie kunnen we als een mooie bekroning zien van de samenwerking met iedereen die hierbij betrokken is geweest’’.


Bericht van de commissie:
Begin Februari hebben we Mark Roossink gevraagd om toe te lichten waarom hij ervoor gekozen heeft te stoppen als hoofdtrainer. Helaas zijn we erachter gekomen dat zijn uitleg nooit geplaatst is op de website. We vinden dit erg spijtig en we willen jullie zeker deze mooie toelichting, die dus al maanden terug geschreven is, niet onthouden:

Toelichting besluit hoofdtrainer Mark Roossink

Ik ben gevraagd om mijn beslissing toe te lichten om aan het einde van het seizoen niet verder te gaan als hoofdtrainer van Sp Rekken. Op verzoek van het bestuur was ik tijdens het vorige seizoen al gestopt als lid van de technische commissie.

Vooropgesteld was het niet mijn bedoeling om als hoofdtrainer terug te keren bij Sp Rekken. Maar gezien de ontstane situatie vorig seizoen waren wij van mening dat dit destijds de beste oplossing was. In eerste instantie was van beiden de intentie om het seizoen af te maken, met als doel handhaving in de 4e klasse. Zoals bekend is dit helaas niet gelukt, en na de degradatie voelde het persoonlijk niet goed om te stoppen. Aangezien de club ook graag verder wilde is besloten om door te gaan.

Lopende dit seizoen ben ik steeds vaker gaan nadenken over mijn eigen toekomst na dit seizoen, waarbij ik uiteindelijk de beslissing heb genomen om niet door te gaan. Ik kan hierbij niet één reden noemen. In zijn algemeenheid valt mij vaak op dat door bestuur- kaderleden vaak de argumenten “tijd” en “lang genoeg gedaan” worden genoemd om te stoppen. Bij (jeugd) spelers wordt altijd het plezier centraal gesteld, en terecht overigens. Het plezier in wat je doet staat naar mijn mening altijd centraal. Als dit in ruime mate aanwezig is dan speelt tijd of drukte een minder grote rol, en waarom zou je dan stoppen en niet langer doorgaan.

Voor mij waren dit niet enkel de redenen hoewel ik denk dat wel eens wordt onderschat hoeveel tijd het kost, om welke (vrijwilligers) functie dan ook, goed in te vullen. In mijn geval is het niet alleen 2x 1.5 uur training en de wedstrijd, maar ook het voorbereiden/ organiseren en de randzaken er omheen. Als trainer/ coach van een team komt hier de verplichting op de vaste trainingsavonden- wedstrijden en de seizoensvoorbereiding bij. Dit schuurt wel eens met werk en privé. Al deze zaken weeg je tegen elkaar af tegen datgene wat je er voor terug krijgt. Vooropgesteld vind ik het werken/ presteren met een gemotiveerde groep voetballers aan een bepaald doel nog steeds het mooiste om te doen. De weerstand er omheen is er bij elke vereniging en heeft mij de laatste jaren juist gemotiveerd om door te gaan, maar de laatste tijd ging het steeds meer tegenstaan. Maar dit is zeker niet de reden om te stoppen. Waar ik de laatste jaren vaak de beslissingen heb genomen in het belang v.d. club is deze beslissing meer genomen vanuit persoonlijke afwegingen.

Het gebrek aan doorstroming vanuit de jeugd de komende jaren zie ik wel als een probleem voor zowel 1e selectie als 2e elftal. De 1e basiskern van ongeveer 16 spelers is kwalitatief/ mentaal van een goed niveau, waar Sp Rekken nog jaren mee vooruit kan. Over de rest v.d. trainingsgroep tot maximaal 24 spelers maak ik mij meer zorgen, mede door het gebrek aan doorstroming. Het trainen met een grotere groep spelers zie ik als een belangrijke voorwaarde om inhoud te geven aan het voetbalplan. Het 2e elftal is kwalitatief goed en kan jaren vooruit maar is wel kwetsbaar i.v.m. een kleine groep.

De stand op de ranglijst heeft geen rol gespeeld in mijn beslissing. Ik vind dat Sp Rekken hierin de laatste jaren positief onderscheidend is geweest. Je niet laten leiden door de emotie/ slechte resultaten maar blijven vasthouden aan je plan en voetbalvisie! Vaak genoeg zie je dit anders.

Het werk is zeker nog niet klaar. Dit maakte de beslissing om te stoppen ook wel moeilijk. Ik hoop dat het bestuur de gestelde doelen handhaaft er in slaagt om het technische kader op peil te houden zodat deze doelen ook gerealiseerd kunnen worden.

Het komende seizoen neem ik naar alle waarschijnlijk één jaar wat meer afstand van het voetbal. Daarna verwacht ik, dat er wel weer wat voorbijkomt om ergens als hoofd- of jeugdtrainer aan de slag te gaan.

Gerelateerde berichten

Comments are closed.