Pupillen worden groot: Mike Kerkemeijer

We zijn benieuwd hoe het nu gaat met de pupillen van toen !  >>  Het was op donderdagavond 17 april 2008 toen Rekken thuis SVV’91 uit Enschede ontving. De 9 jarige Mike Kerkemeijer was bij die wedstrijd de pupil van de week. De nu 21 jarige Mike kan er zich niet meer zoveel van herinneren. Hij weet nog wel dat hij het geweldig vond om voor de wedstrijd tijdens de warming-up een balletje met de spelers van het eerste te mogen trappen. De aftrap die hij mocht doen zal hij nooit vergeten. Toen was hij er niet blij mee, maar nu moet hij er erg om lachen. Hij kreeg het voor elkaar om de bal naast het doel te mikken.

De voetballoopbaan van Mike begon zoals bij de meeste voetballers in het F team. Hij doorliep vervolgens alle jeugdteams en speelt tegenwoordig meestal in het eerste elftal, vaak als linksback. Mike heeft altijd met heel veel plezier in de jeugdteams van Rekken gevoetbald. Spelers met wie hij vaak samen speelde zijn Mart, David, Timo, Ties, Koen, Thijs, Sjoerd en Dennis. Het liefst speelt Mike links centraal in het team. Samen met Sjoerd vormde hij in de jeugd jarenlang een ijzersterk  centraal verdedigingsduo. Hierop kon de rest van het team bouwen.

Net als bijna alle jeugdspelers die daar geweest zijn tipt Mike de zomervoetbal toernooien in het Drentse Valthermond aan als het mooiste wat hij bij Rekken meemaakte. Ook Mike heeft daar heel veel plezier beleeft en hij heeft er mooie herinneringen aan. Er is nog een ander hoogtepunt wat hij gehoopt had mee te maken. Dit jaar kampioen worden met het eerste. Jammer genoeg kan dat door omstandigheden nu niet doorgaan. De reden vind Mike heel begrijpelijk. Hij hoopt dat het dan volgend seizoen wel gaat gebeuren.

Na de basisschool in Rekken werd Mike leerling op het Assink lyceum. Eerst 3 jaar in Eibergen en daarna 2 jaar in Haaksbergen. In 2016 behaalde hij zijn diploma. Inmiddels had hij al verschillende open dagen bezocht zoals het HAN in Arnhem en Saxion in Enschede. Uiteindelijk viel zijn studiekeuze op de opleiding Technische Bedrijfskunde in Enschede op het Saxion. Deze opleiding kan als volgt worden omschreven: Je wordt dan bedrijvendokter die recepten voor een bedrijf voorschrijft om het bedrijf beter/efficiënter te laten functioneren en problemen binnen het bedrijf op te lossen. De studie bestaat uit een gedeelte economie/marketing en een gedeelte techniek/bedrijfsprocessen. Mike zit nu in het vierde jaar en zijn opleiding zit er bijna op. Nu is hij bezig met een afstudeeropdracht bij van Raam in Varsseveld. Dit is een fietsenfabrikant die speciale aangepaste fietsen maakt. De doelgroep zijn mensen die niet meer overweg kunnen met een gewone fiets. Voor deze klanten wordt een speciale fiets gemaakt helemaal na wens van de klant. Bij van Raam doet Mike onderzoek op de montageafdeling om te kijken hoe er met het zelfde aantal monteurs meer fietsen in de zelfde tijd gemaakt kunnen worden. Ondanks dat hij nu vanuit huis moet werken beleeft hij veel plezier aan deze opdracht.

Als Mike klaar is met deze studie wil hij het bedrijfsleven in en een baan zoeken. Wanneer je afgestudeerd bent kun je met de opleiding Technische Bedrijfskunde op veel plekken terecht. De keuze is enorm breed en Mike denkt dat hij gemakkelijk een passende baan kan vinden.  Mike woont nog thuis bij zijn ouders. Dat is een bewuste keus. Het leven op kamers spreekt hem niet zo aan. In Rekken heeft hij alles zoals zijn vrienden, voetbal e.d. En vanwege zijn studie in Enschede is het ook niet echt nodig om op kamers te gaan.

Over zijn toekomt heeft Mike ook al goed nagedacht. Hopelijk wordt hij volgend jaar met Rekken kampioen. Verder hoopt hij zo lang mogelijk mee te draaien in de hoofdmacht van Sportclub Rekken. En als dat niet meer kan dan kijkt hij uit naar mooie tijden in de lagere elftallen.  Privé hoopt hij deze zomer af te studeren en zich daarna door te ontwikkelen in een leuk en innovatief bedrijf. Verder hoopt hij gelukkig en gezond te blijven. Ooit hoopt hij samen met zijn vriendin Mirthe Oude Lansink uit Fleringen een mooi huisje te vinden in de buurt van Rekken. En hopelijk komt er daarna een fijn gezinnetje.

 

>>Mike Kerkemeijer , was pupil van de week op zondag 17 april 2008   <<

Hij is 9 jaar en verdediger van het E team.  Vorig jaar was hij de beste schutter en won verrassend de penalty bokaal bij de pupillen van Rekken. Op donderdagavond 17 april stond Mike Kerkemeijer opnieuw in de schijnwerpers als pupil van de week bij de inhaalwedstrijd Rekken – SVV’91 uit Enschede (1-2). Mike woont aan de Rekkenseweg op “het Kip” samen met zijn ouders Ben en Silvia en zus Joyce. Ze hebben een huisdier, het konijn Snabbel welke door Mike zelf wordt verzorgd. Mike speelt het liefst buiten samen met zijn vrienden David, Sjoerd, Thijs, Bart en Mart. Als het weer niet zo goed is speelt hij in huis computer spelletjes of kijkt TV. Een favoriet TV programma heeft hij niet, eigenlijk vind hij alles wel leuk. Een potje tafelvoetbal spelen met zijn vader op hun eigen tafelvoetbalspeeltafel vind hij pas echt gaaf. Mike zit in groep 5 in de klas bij juf Ursela op school “de Berkel”. Gym vind hij het leukste vak en Nederlandse taal is minder leuk. Overigens vind hij het best wel gezellig op school. Net als zijn vader wil Mike later shovelmachinist worden. Voetballen in het E- team bevalt eigenlijk wel goed. Mike zou altijd wel verdediger willen zijn. Van zijn trainer Gerald Vos en leider Jorik Reijerink leert hij hoe je het beste kunt overspelen. En er wordt veel geoefend met schieten op doel. Volgens Mike is Rekken een goede voetbalclub. Vroeger heeft zijn vader er ook als verdediger gespeeld en daarom dacht hij dat hij dat ook maar eens moest proberen. Inmiddels weet hij het zeker: dat gaat erg goed en Mike blijft op voetbal. Tot slot: Mike en zijn familie hebben een fijne avond gehad.

Gerelateerde berichten

Comments are closed.