Pupillen worden groot: Manon Tankink

We zijn benieuwd hoe het nu gaat met de pupillen van toen !  >> Op zondagmiddag 7 oktober 2007 werd de wedstrijd Sportclub Rekken – EMOS gespeeld. De 12 jarige Manon Tankink mocht die middag pupil van de week zijn. Ze kan er zich niet veel meer van herinneren. Wel weet ze nog dat er dingen fout gingen. Samen met haar ouders moest ze heel lang in de kantine wachten voor ze opgehaald werd. Ze hadden haar vergeten! Ze vond het wel jammer dat de warming-up toen al voorbij was.  Wat overbleef was dat ze samen met de scheids als eerste het veld op mocht. Ze mocht helpen met de toss en daarna lukte het haar een doelpunt te maken bij de keeper van EMOS. Verder mocht ze bij de reserves op de bank zitten en dat was ook leuk.

Manon was net begonnen op het Assink toen ze samen met Irene, Ilse en Tanja lid werd van onze Sportclub. En meteen won ze al een belangrijke prijs. In de strijd om de panaltybokaal werd zij de winnaar! Manon is altijd een speelster geweest die graag verdedigt. Meestal is dat centraal achter maar ze komt ook prima uit de verf als vleugelverdedigster. Na een paar jaar in het D elftal gespeeld te hebben ging ze over naar de C en vervolgens werd ze ingedeeld bij de dames.  Manon heeft als voetbalster al heel veel mooie dingen meegemaakt. Naast het winnen van de penaltybokaal werd ze op 13 mei 2012 kampioen met het damesteam 1. Ze was toen pas 16 jaar. Dit was een moment om nooit te vergeten en het werd natuurlijk groots gevierd. Als bedankje hebben de dames hun trainer Peter Giesen in de Berkel gegooid. Peter vond het geweldig. Enkele dames waren solidair met hun trainer en sprongen ook mee in het Berkelwater.

Manon heeft na de basisschool het Assink bezocht waar ze het vwo volgde. Na 6 jaar had ze haar diploma op zak en ging ze naar de universiteit. Dat werd Wageningen University, waar ze Dierwetenschappen studeerde en naar 5 jaar afstudeerde. Tussendoor had ze ook nog een leerzaam bestuursjaar gedaan bij de studentenvereniging “De Veetelers”. Dat jaar is ze gestopt met voetballen in Rekken. Ze heeft het voetbal en de sfeer van ons kleine dorp dat jaar heel erg gemist. Toen ze er weer tijd voor had is ze   weer gaan voetballen bij Rekken. Ook liep ze 4 maand stage in Nieuw Zeeland, om daarna samen met haar vriend Len een maand rond te trekken door dit mooie land aan de andere kant van onze aardbol.

Toen ze weer thuis was kon ze direct aan de slag bij ForFarmers als jongveespecialist in de regio Achterhoek/Liemers. De baan houdt in dat ze bij de melkveehouders op bezoek gaat die vragen of problemen hebben met hun jongvee. Kort gezegd: Manon begeleidt het geheel van de geboorte van het kalf tot dat het dier volwassen is.  Manon is inmiddels 24 jaar en woont in Haaksbergen samen met haar vriend Len. Dit jaar heeft ze de eerste seizoenhelft gemist vanwege een blessure, maar inmiddels is ze weer hersteld en ze vind het heerlijk weer terug te zijn op het veld.  Tot slot hoopt Manon nog heel veel jaren met veel plezier bij Rekken een balletje te blijven trappen.

 

>> Manon Tankink, was pupil van de week op zondag 7 oktober 2007   <<

Manon Tankink was pupil van de week bij de wedstrijd Sportclub Rekken tegen EMOS uit Enschede op zondag 7 oktober. De familie Tankink is een opvallend sportieve familie.  Naast de 12jarige Manon die voorstopper speelt in het D-team voetballen ook haar zusje Sanne(10) en haar broertjes Thijs(8) en Tom(6) bij Sportclub Rekken.  Vader Henk speelt nog steeds verdienstelijk in de zaalvoetbalcompetitie in het team van de Daltons en moeder Jacqueline is een fanatiek volleybalster.  Manon heeft ook nog geturnd, maar voetbal vind ze leuker omdat je dan meer in beweging bent. Bij sportclub Rekken heeft ze het erg naar haar zin. Ook behaalde ze enkele weken geleden al een grote voetbalprijs.  Ze nam de strafschoppen het beste van al die 40 andere pupillen en won zo de penaltybokaal. Een top prestatie als je nog niet zo lang op voetbal zit.  FC Twente is haar favoriete club en ze vind alle spelers erg goed. Manon woont met haar familie op een melkveebedrijf aan de Hoonesweg. De hond Kwispel is haar grote vriend evenals de poezen Kwik en Kwak.  Op het Assink zit ze in de brugklas en later wil ze dierenarts worden.  Tot slot: Manon vond het heel erg leuk dat ze een keer pupil van de week mocht zijn.

Gerelateerde berichten

136 Thoughts to “Pupillen worden groot: Manon Tankink”

  1. gay dating site out personal customer service https://gayprideusa.com

Comments are closed.