Wolfersveen 1 – SP Rekken 1

Op zondag 8 maart speelde SP Rekken haar 15e wedstrijd van het seizoen tegen de stugge middenmoter Wolfersveen. De thuiswedstrijd werd door Rekken gewonnen met 3-0. Deze zondag waren de omstandigheden echter minder goed dan bij de thuiswedstrijd. Guur weer en een hobbelig veld is wat Rekken aantrof in Wolfersveen. Het beloofde een lastige middag te worden.

Gelukkig begon Rekken sterk aan de wedstrijd. Wolfersveen werd op eigen helft onder druk gezet, en wist er niet goed uit te komen. Dit resulteerde niet direct in veel kansen, maar het was wel duidelijk welke partij bovenliggend was. Na ongeveer 25 minuten werd de ban echter gebroken. Merijn Roos werd in het strafschopgebied aangespeeld, draaide weg bij zijn tegenstander en maakte een mooi doelpunt. Rekken leidde met 0-1.

Niet veel later maakte Koen Konniger een goede actie in het strafschopgebied van Wolfersveen. Net op het moment dat het gevaar over leek, besloot een Wolfersveense verdediger om de enkel van Koen vast te pakken. Koen verloor hierdoor de balans, en de scheidsrechter kon niet anders dan Rekken een penalty toekennen. Kevin Stokkers maakte gretig gebruik van dit buitenkansje en zette de 0-2 op het scorebord.

Na een lekker kopje thee, begon Rekken aan een moeilijkere tweede helft. Waar Rekken in de eerste helft een constante druk op Wolfersveen had, leek dit in de tweede helft wat weg te ebben. Ook Wolfersveen wist hierdoor een paar kleine kansjes te creëren. Het was echter Thijs Tankink die namens SP Rekken uiteindelijk voor het slotakkoord tekende. Rekken wist hierdoor wederom met 3 doelpunten verschil te winnen van de mannen uit Wolfersveen.

Volgende week zondag 15 maart treedt Rekken aan tegen Bredevoort. Om 14.00 uur  zal dit spektakelstuk van start gaan. Daarna volgen 4 uitwedstrijden……. dus komt dit allen zien!!