Pupillen worden groot: Jeroen te Nijenhuis.

Jeroen weet nog heel goed dat hij pupil van de week was bij Rekken. Dat was op 3 september 2006 toen Rekken speelde tegen Hoeve Vooruit. Willem te Nijenhuis, de vader van Jeroen was toen trainer bij de Hoeve. Jeroen vond het top dat uitgerekend hij bij deze wedstrijd de pupil mocht zijn. Niet alleen omdat zijn vader de trainer van de tegenstander was, maar ook omdat hij de spelers van Hoeve goed kende. Samen met zijn moeder en  broertje ging hij vaak kijken bij de wedstrijden van de Hoeve.

Jeroen is noodgedwongen gestopt met voetbal toen hij in het B elftal speelde. Hij liep een zware enkelblessure op waar hij zelfs aan geopereerd moest worden. Daarna heeft hij er alles aan gedaan om weer aan het voetballen te komen maar de enkel wilde niet meer. Jeroen vind het nog steeds jammer dat het zo gelopen is.  Zijn voetballoopbaan begon, zoals bij de meeste kinderen in het F team. Als hij niet in het veld stond, maar op de bank zat vond hij het  bere- gezellig samen met Bart de Witte op de bank. Bij voorkeur speelde Jeroen in de spits. Jeroen noemt een aantal namen van speler(tjes) waar hij samen met heel veel plezier mee speelde zoals: Bart, Thijs, Mike, Mart, Sjoerd, Joey, Tim, Rick, Dennis en David. De mooiste herinnering aan zijn voetbalcarrière is het toernooi in het Drentse Valthermond. Jeroen vind het altijd wel vermakelijk dat de ploeg waarvan zijn vader de trainer was en tegen Rekken speelde bijna altijd verloor.

Na het voetbal is Jeroen gaan touwtrekken. Dat ging wel aardig goed. Het bracht hem naar grote toernooien en ook naar het buitenland zoals Zwitserland, België en Duitsland. Omdat hij hier ook weer last kreeg van blessures is hij gestopt als wedstrijdspeler. Tegenwoordig helpt hij mee met de trainingen van TTV Eibergen.

Ook is Jeroen actief als vrijwilliger bij het organiseren van het tentfeest, cross en partyweekend Holterhoek. Zet maar vast in je agenda. Dit jaar in het weekend op 28 en 29 maart.  Jeroen is inmiddels 21 jaar en woont nog bij zijn ouders thuis aan de Meeldijk. Hij wil later varkensboer worden. Hij is nu bezig aan zijn laatste jaar gespecialiseerde varkenshouderij niveau 3 bij Aers MBO in Barneveld. Dat is 1 dag in de week. Verder werkt hij 4 dagen per week bij varkensbedrijf Pierik in Ruurlo en 1 dag per week bij de familie Lammers in Eibergen.  Als de school erop zit wil Jeroen graag full-time aan het werk. Hij beleeft heel veel plezier aan het werken in de varkenshouderij. Ook vind hij het leuk om plaatjes te draaien via de geheime zender.

Tot slot geeft Jeroen aan dat hij het heel mooi vind dat zo veel spelers die vroeger zijn teamgenoten waren nu het eerste van Rekken hebben gehaald. Hij wenst Sportclub Rekken een mooie toekomt toe met veel succes en plezier en hoopt dat het eerste binnenkort kampioen word.

Gerelateerde berichten

Comments are closed.