Pupillen worden groot: Marloes Wantia

We zijn benieuwd hoe het nu gaat met de pupillen van toen !   >>  De plannen zijn ingrijpend veranderd! Toen Marloes in april 2009 pupil van de week bij Rekken mocht zijn had ze haar toekomst al helemaal uitgestippeld. Samen met haar vriendin wilde ze een eigen kapperszaak of misschien wel een beautysalon beginnen.  Tegenwoordig is Marloes student en studeert ze aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. De 21 jarige Marloes woont daar nu al 3 jaar op kamers en heeft daar genoten van het studentenleven. Ze is nu bezig met haar laatste jaar HBO verpleegkunde. Na haar afstuderen hoopt ze terug te komen naar de Achterhoek en hier werk te vinden in één van de ziekenhuizen.

Marloes kan zich niet zo veel meer herinneren van de dag, nu bijna 10 jaar geleden dat ze pupil van de week was bij de wedstrijd Rekken tegen UDI. Ze weet nog wel dat ze behoorlijk zenuwachtig was en dat ze na afloop een bal kreeg waar alle spelers hun naam opgezet hebben.  Marloes is al jong begonnen met voetballen. Ze begon in de E en daarna volgde de D. In de D en E teams speelden zowel jongens als meisjes. Bij de C werd het anders. Er werd een echt meidenteam samengesteld. Na dit C meisjeselftal kwam Marloes bij de senioren in Dames 2. Er is een periode geweest dat alle vriendinnen van Marloes voetbalden. Jammer genoeg zijn de meesten inmiddels gestopt. Alleen Romee Hagens zit nu nog bij haar in het elftal.

In de weekenden probeert Marloes zo veel mogelijk thuis in Rekken te zijn. Ze speelt dan met veel plezier haar wedstrijden in Dames 2. Volgens elftalleider Jan Wennink is Marloes een all rounder die op meerdere plekken kan spelen. In de jeugd was ze meestal aanvalster. Bij de dames was haar plek meestal centraal achterin. Bij het begin van het nieuwe seizoen zijn er in het team veel dames bijgekomen die bij voorkeur achterin spelen. Er moest dus met posities geschoven worden. Marloes speelt nu meestal mid mid en dat bevalt ook goed.

Marloes heeft heel veel mooie dingen bij Rekken meegemaakt. Vooral haar tijd bij het meisjes C team was top. Marloes verteld: we waren met bijna allemaal meiden van de zelfde leeftijd en hebben heel wat afgegiecheld. Ook bewaart ze goede herinneringen aan voetbalkampen en damesweekenden.

Wat de toekomst betreft: Marloes hoopt dit jaar af te studeren als verpleegkundige en daarna een baan te vinden in de zorg bij voorkeur in een ziekenhuis in de buurt van Rekken. Dan hoopt ze ook meer wedstrijden voor Rekken te kunnen spelen. En op den duur wil ze graag gaan samenwonen met haar vriend Tobias, die in Enschede woont en voetbalt bij Sportclub Enschede.

 

>> Marloes Wantia , was pupil van de week op zondag 25 april 2010   <<

 

Marloes Wantia is haar naam. Ze is 11 jaar en heeft haar toekomst al helemaal uitgestippeld. Later wil ze samen met haar hartsvriendin Bregje een eigen kapperszaak, een man en kinderen. Hoeveel kinderen weet ze nog niet maar 3 is wel een mooi aantal. En als die man dan ook nog genoeg verdiend word het misschien in plaats van een kapsalon wel een beautysalon.  De goedlachse vrolijke Marloes was pupil van de week bij de uiterst belangrijke thuiswedstrijd van Sportclub Rekken tegen UDI uit Enschede op zondag 25 april 2010. Rekken heeft verdiend met 4-1 gewonnen.

De familie Wantia, bestaande uit vader Herman, moeder Leontien, broer Robbin, zusje Sabine en natuurlijk Marloes  woont aan de Rekkenseweg op “het Kip”. Ook de hond Spooky en de hamster Lillie vinden hier hun thuis.  Net als bijna alle kinderen die bij ”Rekken” voetballen zit Marloes op OBS “de Berkel”. Ze zit bij juf Marije Verbeek in groep 8 en gaat na de grote vakantie naar “het Assink” in Eibergen. Rekenen vind ze het leukste leervak. Ook houd ze van gym en is handvaardigheid erg leuk. Verder organiseert de school veel leuke activiteiten zoals sportdagen, voetbaltoernooien en het pauzeprogramma “beweeg wijs”. Samenvattend vind Marloes actief bezig zijn het aller-leukst.

Voetbal is haar grote hobby. Marloes speelt rechtsvoor in het D2 meisjesteam. Omdat ze meestal net niet genoeg speelsters hebben word het team vaak aangevuld met een aantal jongens. De resultaten zijn nog niet erg goed maar het team is pas na de winterstop gevormd. Wanneer er jongens meedoen zijn de resultaten vaak beter. Dit komt omdat meisjes meer met elkaar giechelen en met jongens erbij word er  veel meer prestatiegericht gespeeld.  Het zou erg leuk zijn dat er nog enkele meisjes bijkomen zodat er volgend seizoen een echt meisjeselftal gemaakt kan worden.

Bij Rekken is alles goed geregeld en het is een mooie voetbalclub. Omdat er de laatste tijd zoveel spelende leden bij gekomen zijn is het aantal kleedkamers wat aan de krappe kant. Volgens Marloes zou een dameskleedkamer erbij welkom zijn.  Marloes wil nog even kwijt dat Bryan Ruiz de beste speler in de Nederlandse competitie is. FC Twente is haar favoriete club en ze hoopt vurig dat Twente kampioen van Nederland word.

Marloes heeft heel erg genoten. Het was helemaal fantastisch om dit alles mee te maken. De aftrap en daarna de doelkans die ze benutte en het zitten met de reservespelers in de dug-out, het was allemaal te gek en heel mooi om mee te maken.

 

 

 

 

Gerelateerde berichten

Comments are closed.