Pupil van de week: Boaz Winkelhorst

Hij is een spontane, vriendelijke en slimme jongen die precies weet wat hij wil. Hij kan goed rekenen en beheerst het tekenen in 3D. Later wil hij een goede architect worden, veel geld verdienen en mooie gebouwen ontwerpen. Hij heeft interesse in alles wat met voetbal te maken heeft. Meestal staat hij bij zijn team in de spits en hij scoorde tot nu toe al 83 keer in zijn nog prille voetballeven. We maken kennis met Boaz Winkelhorst.

Zondag 19 mei bij de laatste thuiswedstrijd van Sportclub Rekken, dit seizoen mag Boaz pupil van de week zijn. KSV uit Vragender is dan de tegenstander en Boaz rekent er op dat Rekken die pot gaat winnen. Boaz is 9 jaar en woont in een mooie bijna nieuwe woonboerderij aan de Slemphutterweg. Zijn ouders heten Anke en Walter. Boaz is de oudste thuis. Zijn zusje heet Nena en zijn kleine broertjes Roan en Xavi. Wicky, het hondje woont ook bij de  familie Winkelhorst in huis. Wicky is een klein lief beestje, al 15 jaar oud en een beetje doof.

Zonder dat hij het wist heeft Boaz de naam van zijn jongste broertje Xavi bedacht. Boaz speelde het voetbalspel FIFA 15. Hij zocht de naam van een speler met 4 letters. Hij kwam uit bij Xavi (Alonzo). Zijn ouders hadden nog nooit van deze naam gehoord. Maar ze vonden Xavi een leuke naam en daarom heet het  jongste broertje Xavi.  Boaz zit in Rekken op IKC de Berkel in groep 6 in de klas bij juf Kim. Zijn favoriete vakken zijn rekenen, taal en spelling. Later wil hij architect worden. Hij is vaak aan het tekenen en kan dat ook al een beetje in 3 D. Met duplo blokken is hij vaak aan het uitproberen en oefenen. Bij het bouwen met deze blokken laat hij zijn fantasie de vrije loop en ontdekt op die manier verschillende bouwstijlen en mogelijkheden.

Vrienden en vriendinnen heeft Boaz genoeg. Ze zitten allemaal bij hem in de klas. Hun namen zijn: Douwe, Sem, Lynn, Suse, Jens, Roos, Isolde, Fenna, Jasmijn, Saar en Sil te N. Ook heeft hij al vaak een vaste vriendin gehad. Maar die is hij allemaal weer kwijtgeraakt. Hij is nu weer vrijgezel.  Al ruim 3 jaar speelt Boaz bij Sportclub Rekken. Hij is  middenvelder of spits in het team JO-11-1. Het scoren gaat hem gemakkelijk af maar dat komt ook omdat zijn ploeggenoten hem vaak op de goede manier de bal toespelen. Hij denkt dat hij al minstens 83 keer het net gevonden heeft, maar dat kunnen er ook wel wat meer zijn want hij is de tel een beetje kwijt. Dit jaar gaat het heel goed met het team waarin Boaz speelt. Ze moeten nog 2 wedstrijden en kunnen, als het meezit zelfs nog kampioen worden. Boaz kan prima opschieten met de trainers Tygo, Robin en leider Michel. Vooral   Tygo vindt hij erg grappig en maakt hij veel lol. Samen  moeten ze dan veel lachen.

Alles wat met voetballen te maken heeft vind Boaz belangrijk en leuk. In zijn vrije tijd speelt hij vaak een potje voetbal met zijn vrienden. Regelmatig zijn ze te vinden op het kunstgrasveldje op het Asterloo. Als Boaz op de computer bezig is speelt hij vaak voetbalspelletjes. Boaz wil altijd winnen en als dat niet lukt is hij niet blij. Een paar weken geleden speelde het team van Boaz tegen de ouders. De ouders wonnen met 5-3. Boaz kan niet zo goed tegen zijn verlies en is er nu nog een beetje ziek van.

Volgens Boaz is Robin Wegdam de beste speler van Rekken. Ronaldo is het grote voorbeeld van Boaz. Hij bestudeert deze Portugese sterspeler zo goed mogelijk en probeert daarna zijn trucjes na te doen. Boaz vind Barcelona een mooie club. Maar Boaz is bovenal fanatiek supporter van PSV. Hij slaapt in een PSV pyjama. Zijn kussen en dekbed worden opgesierd door de PSV kleuren en logo’s. Hij heeft een rugzak, een bidon, shampoo, sokken en zelfs een onderbroek met het logo van PSV. Zijn favoriete spelers bij PSV zijn Luc de Jong en Lozano.

Zondag is het zover. Boaz mag pupil van de week bij Rekken zijn. Hij kijkt er al een tijdje naar uit en is blij dat het nu gaat gebeuren. Wij van Rekken wensen Boaz, zijn familie en iedereen die komt kijken een fijne middag toe en allemaal hopen we op een mooie wedstrijd en dat de punten in Rekken blijven.

Gerelateerde berichten

Comments are closed.