SP.Rekken-UDI 3-3

Op 2e paasdag mocht SP Rekken aantreden tegen kampioenskandidaat UDI. Na de afstraffing 2 dagen eerder tegen Overdinkel stond er dus opnieuw een behoorlijk grote uitdaging klaar. Dit werd door zowel de trainer als de spelers juist gezien als de uitgelezen mogelijkheid om te laten zien dat Rekken echt wel een potje kan voetballen. Hoewel Rekken 2 noodgedwongen wijzigingen in het basiselftal moest doorvoeren waren ze nog altijd beter af dan UDI. Zij zagen hun topscorer geschorst langs de kant zitten en ook het kampioensfeest van FC Twente zorgde voor enkele afwezigen.

In de eerste helft werd eigenlijk al duidelijk dat er vandaag wel iets in kon zitten voor Rekken. Enkele kopkansen voor Merijn Roos en Thijs Tankink leverden niet het gewenste resultaat op maar het feit dat er zoveel dreiging uitging van Rekken was positief. Daartegenover had UDI weinig grote kansen en zo was er in de rust een tevreden gevoel bij Rekken. Helaas ging het naar een minuut of 6 in de 2e helft alsnog mis toen doelman Dennis Schepers, die de geblesseerde Dylan Bijlsma verving, een rollertje langs zijn hand liet glippen en zo hobbelde de bal tergend langzaam binnen voor de 0-1. Toch liet Rekken de kop niet hangen en de aanval werd weer ingezet. De eerste echt grote kans na de 0-1 was echter voor UDI maar Schepers herstelde zijn fout enigszins door deze inzet te keren. Vlak daarna was het dan toch raak voor Rekken toen Merijn Roos op aangeven van Joey Vos de verdiende 1-1 maakte. Vol goede moed drukte SP Rekken door en dit resulteerde zowaar in de 2-1, op stijlvolle wijze afgerond door Thies Diepenmaat die goed terug is gekomen van zijn blessure. Om aansluiting te houden bij de top moest UDI nu wel echt komen en zo stond het nog geen 2 minuten later al weer 2-2 door een kopbal.

Toen niet veel later de bal ook nog eens op de stip ging door een ongelukkige handsbal leek Rekken alsnog met lege handen te gaan eindigen. UDI benutte de penalty en met nog geen 10 minuten te spelen stond Rekken toch weer achter. Toen Rekken in de slotseconden nog een hoekschop kreeg voelde Merijn Roos contact en hij ging naar de grond. De scheids floot resoluut en wees naar de stip. Kevin Stokkers stond klaar om het buitenkansje te benutten en hij schoot foutloos binnen vanaf 11 meter: 3-3. Al met al was het een mooie voetbalmiddag met de complimenten voor de sportiviteit van de jongens van UDI die zich ondanks alles rustig hielden.

 

Gerelateerde berichten

Comments are closed.