Pupil van de week: Lynn Esselink

Ze is een evenwichtig, zelfverzekerd, vriendelijk en vrolijk meisje. Ze heeft haar zaakjes goed op orde en weet precies wat ze wil. Ze houd heel erg van voetballen en ze hoopt binnenkort met haar team kampioen te worden. Koeien vind ze erg leuke dieren en dit jaar doet ze al weer voor de vierde keer mee met de kalverklub. Op school doet ze heel goed haar best want ze wil later veearts worden. En ze spreekt graag af met haar vriendinnen om leuke dingen te doen. Wanneer Paasmaandag het Enschedese UDI op bezoek komt om te voetballen tegen Sportclub Rekken mag ze pupil van de week zijn. Haar naam is : Lynn Esselink.

Lynn is geboren op 3 november 2009. Haar ouders zijn Chantal en Gerco Esselink en haar broertje heet Stan. Ze woont aan de Rekkense binnenweg op een mooie melkveehouderij met koeien en wat geitjes. Op de boerderij woont ook het hondje Pip, een kleine Jack Russel, die vaak ondeugend is. Kitty is de naam van de poes die vaak kleine muisjes vangt. En dan is er nog Stampertje, het oude lieve konijntje die elke morgen van Lynn eten krijgt.

Lynn doet nu al voor het vierde jaar mee bij de kalverklub. Het eerste jaar met Britney. Het tweede jaar met een ander kalfje die toevallig ook Britney heette en vorig jaar met Monica. Het kalfje waarmee ze dit jaar meedoet heet Marloes 32. Maar Lynn heeft een andere, leukere naam voor Marloes bedacht. Zij noemt haar kalfje Maya. Voor de kalverclub moet je een soort paspoort bijhouden. Ze heeft de stamboom van Maya in dat boekje opgeschreven. En ook wil men weten wat ze eet en of ze ziek is geweest. Lynn is wel drie of vier keer per week bezig om met Maya aan een touwtje rond te stappen. Lynn zorgt er voor dat het  kalfje goed verzorgd en vertroeteld word. Een aantal keren komen keurmeesters op bezoek. Maya moet dan schoon gewassen en goed gekamd zijn. Lynn kijkt bij het wassen heel goed of alle poepvlekken goed weggepoetst zijn. Ook moet ze dan laten zien dat ze een mooi rondje met Maya over het erf kan lopen. Lynn doet mee aan de eindkeuring bij twee kalverklubs. In de zomer tijdens de rundvee fokveedag op de Maat in Eibergen. Ze heeft nu ook al twee jaar in Aalten meegedaan. Aalten is heel leuk. Vorig jaar heeft ze daar twee mooie bekers gewonnen. Eerst werd ze eerste in haar groep en daarna won ze ook nog de dagprijs.

Op IKC de Berkel zit Lynn in groep 6 in de klas bij juf Kim. Knutselen en spelling vind ze de mooiste vakken. Lynn vind het een fijne school waar je veel kunt leren.  Ze doet op school goed haar best. Later wil ze veearts worden. Koeien en kalfjes vind ze leuke dieren. Als die ziek worden wil Lynn ze graag weer beter maken. Wanneer thuis op de boerderij een kalfje geboren word is Lynn er vaak bij. Ze mag dan helpen bij het ontsmetten van het naveltje van het nieuwe kalfje.

Lynn heeft veel vriendinnen en vrienden. Ze luisteren naar de namen: Roos, Jasmijn, Saar, Isolde, Fenna, Suse, Jens, Douwe, Boaz, Sem en Sil. Haar aller allerbeste vriendin is Roos. Soms spreken ze wel drie keer per week met elkaar af en ze logeren ook vaak bij elkaar. Dat ze zulke grote hartsvriendinnen zijn is volgens Lynn niet zo gek. Als baby waren ze al bij elkaar en op de kinderopvang lagen ze bij elkaar in de box te spelen.

Lynn is de handige ongrijpbare linksbuiten van het team JO-11. Lynn vindt het een leuk team wat steeds beter gaat voetballen. De laatste wedstrijd tegen Lochuizen werd gewonnen met 6-2. Lynn heeft toen geen doelpunt gemaakt. Wel gaf ze twee mooie voorzetten, waardoor Jens en Boaz konden scoren. Het team staat nu tweede. De laatste wedstrijd is tegen de koploper. Als ze die winnen zijn ze kampioen. Lynn tipt als beste spelers van Rekken Sharon en Robin Wegdam. Lynn is fan van de Oranje Leeuwinnen met Lieke Martens als superstar. Messi is de beste speler van de wereld en Barcelona de mooiste club.

Maandag is het zover. Lynn mag pupil van de week zijn bij het eerste team van Rekken. Ze vind het heel leuk en kijkt er erg naar uit. Wij van Sportclub Rekken hopen dat het een mooie en sportieve wedstrijd zal worden. En dat Lynn en haar familie en iedereen die is komen kijken een fijne middag zullen hebben.

 

Gerelateerde berichten

Comments are closed.