Rietmolen – Rekken 1-0

Zondag 24 februari stond het degradatie duel tegen Rietmolen op het programma. Rekken dat met 5 punten onderaan staat nam het op tegen Rietmolen de nummer 12 van de ranglijst. Rekken was gedreven en vastberaden om het gat met de bovenste ploegen te verkleinen. Rekken begon goed aan de wedstrijd en zette druk op de achterhoede van rietmolen en gaf rietmolen geen kans om te voetballen. Rietmolen had het erg lastig in het begin van de wedstrijd en gaf rekken een paar uitstekende kansen. Merijn roos kreeg een opgelegde kans maar er werd gevlagd voor buitenspel. Een discutabel moment om het wel of geen buitenspel was maar rekken bleef aanvallen, want niet veel later volgde de kans van Jasper Stein maar de keeper redde zijn inzet, in de rebound kreeg Damas Damen de bal niet goed voor zich en kon niet goed afdrukken waardoor de keeper wederom redde. Rietmolen dat de hele eerste helft geen echte kans had gecreëerd scoorde op slag van rust door een pegel van 25 meter. Onhoudbaar en 1-0 voor Rietmolen.

Na de thee trok Rekken weer ten strijden en was het strijdplan ongewijzigd. Hoog druk zetten om zo de tegenstander in het nauw te krijgen.
Dit resulteerde in aardig wat kansen voor Rekken. Het was Merijn Roos die met een lopje probeerde keeper te verrassen. Maar helaas. Ook schoot hij nog een keer met zijn chocoladebeen maar dit mocht ook niet resulteren in een doelpunt.

Toen werd er nog gewisseld bij Rekken. Wat nieuwe benen in het veld zou misschien dan de oplossing kunnen zijn.
Robin Wegdam die in het veld gekomen was had nog een kopbal op doel die helaas voor de Rekkenaren ook niet in het netje verdween.
Rekken moest alert zijn voor een counter waarin Rietmolen snel gevaarlijk kon zijn.
Aan het eind van de tweede helft had Bram Helmers nog een Kopbal vanuit een Corner.
Waarna de Scheids het mooi vond. En voor de laatste keer die middag op zijn fluitje blies.

Rietmolen – Rekken: 1-0