SP Rekken 1 – de Tubanters 1 2-3

Zondag 25 november trad SP Rekken aan tegen de Tubanters uit Enschede. Een zware middag was te verwachten, aangezien de Tubanters op dat moment de 2e plaats bezetten. Rekken voelt zich echter wat tekortgedaan met de voorlaatste positie in de 4e klasse B en had goede voornemens om dit te bewijzen. Dit moest gebeuren met de volgende selectie:

 1. Dylan Bijlsma
 2. Marc Blaauboer
 3. Bram Helmers
 4. Kevin Stokkers
 5. Tom Bannink
 6. Thijs Tankink
 7. Koen Konniger
 8. Damas Damen
 9. Thies Diepenmaat
 10. Timo Buunk
 11. Merijn Roos
 12. Jasper Stein
 13. Patrick Nijland
 14. Joey Vos
 15. Mike Kerkemeijer
 16. Daan Scholte van Mast

 

Rekken kende een uitstekende start van de wedstrijd. Er werd hoog druk gezet op de verdediging van de Tubanters, en dit leidde tot slordig voetbal bij de ploeg uit Enschede. Grote kansen wist Rekken echter niet te creëren in deze attractieve fase. Een ongelukkig moment in de Rekkense verdediging gaf de Tubanters echter een mogelijkheid die zij met beide handen vastpakten. De 0-1 werd binnengeschoten en Rekken moest een achterstand goed maken. Helaas wisten de Tubanters enkele minuten later te profiteren van de grote ruimte achter de Rekkense verdediging. Na 16 minuten stond de 0-2 al op het scorebord.

De fase die hierop volgde bestond uit enkele kansjes voor Rekken, maar ook wat pogingen van de Tubanters. Na een half uurtje wist Rekken echter de aansluitingstreffer te scoren. Een prachtige aanval over de rechterkant werd binnengewerkt door Koen Konniger. Helaas wisten de Tubanters ook nog een 3e doelpunt voor de rust te maken. De ruststand was dus 1-3.

Na de rust wist Rekken dat het alert moest zijn om zo de tegenaanvallen van de Tubanters te weerstaan, maar dat het voldoende pressie moest uitoefenen om nog minstens 2 doelpunten te scoren. De grote kansen waren echter voor de Tubanters. Het vizier stond daar echter niet meer op scherp na een bakje Rekkense thee. Een kwartier voor tijd wist Rekken echter een doelpunt te maken. Een hoekschop werd binnengekopt door Merijn Roos. 2-3. Dit bleek uiteindelijk de einstand van de wedstrijd.

Volgende week zondag, op 2 december om 14:00 uur, speelt Rekken uit tegen UDI. Komt dat allen zien! Rekken gaat hier haar uiterste best doen om voor de winterstop nog enkele punten te pakken.

Gerelateerde berichten

Comments are closed.