Pupil van de week: Daan Wantia

Balsponsor: Intersport Borculo    >>> Hij is 9 jaar en een vrolijke en spontane jongen. Zondag als de Tubanters uit Enschede naar Rekken komen om te voetballen tegen onze Sportclub mag hij de pupil van de week zijn. Deze blonde, blije en sportieve jongen luistert naar de naam Daan Wantia.  Daan is heel blij dat hij zondag als pupil van de week in de schijnwerpers mag staan.

Waar vroeger het loonbedrijf van Winkelhorst stond woont nu Daan in een mooi nieuw huis. Miranda is zijn moeder en zijn vader heet Sander. Noa is zijn zusje. In de  keuken staat een vissenkom. Hierin wonen 8 vissen die vrolijk rondzwemmen. Buiten staat een mooi konijnenhok. Het is de woning van Enzo en Nora. Enzo is een jongetje en vriendje van Daan. Nora is een meisje en het vriendinnetje van Noa. Het zijn Teddy Widders, een ras dat je niet vaak tegenkomt. Het zijn kleine konijntjes die heel erg lief zijn. Ze zijn langharig en echte pluizebollen. Ze moeten regelmatig geborsteld worden, maar dat vinden Noa en Daan helemaal niet erg.  Als het zomer is mogen ze op het gras in de tuin in een handige verplaatsbare ren. ’s Winters als het koud is moeten ze naar binnen.

Daan gaat in Neede naar school. Elke morgen stapt hij in een busje dat voor komt rijden en ’s middags om half 4 is hij weer thuis. De school heet SBO Diekmaat. Het is een school voor moeilijk lerende kinderen. Omdat Daan ADHD heeft in combinatie met concentratieproblemen zit hij al een aantal jaren op deze school. Daan heeft het prima naar zijn zin op deze leuke school. Hij kan met iedereen goed overweg en hij leert er veel. De juffen Mirjam en Jojanneke en 15 leerlingen vormen samen groep 6a. Gym en knutselen vind Daan de fijnste vakken. Ook heeft hij veel goede vrienden op school. Hun namen zijn Jet, Gijs, Tijn, Jort en Dalia.

Daan houdt erg van trekkers. Geen wonder dat hij later loonwerker wil worden. Zowel bij Winkelhorst als bij Beusink heeft hij al eens mee mogen rijden in een grote trekker. Ook speelt hij vaak met een computerspel waar veel met trekkers gedaan kan worden.

Daan speelt al weer een aantal jaren bij Sportclub Rekken. Dit seizoen is dat bij de JO11. Meestal is hij rechtsbuiten maar als keeper Reamon er niet is staat Daan het doel te verdedigen. Het is een fijn team en van de trainers Tycho, Robin en Michel heeft Daan al veel geleerd. Samen in een team spelen en de spanning tijdens een wedstrijd zijn de mooiste dingen van voetbal. Daan is supporter van Ajax en Barcelona. Volgens hem is Messi de beste speler van de wereld en Klaas Jan Huntelaar van Nederland.

Daan was succesvol bij de strijd om de penaltybokaal. Na een spannende strijd won hij bij de jeugd onder 11 en kreeg daarvoor een mooie beker. Daarna werd in de rust van de wedstrijd tussen Rekken en Eibergen de finale afgewerkt. Daan was toen wel een beetje zenuwachtig. Er stonden heel veel mensen langs de kant te kijken. Uiteindelijk werd hij derde en kreeg als beloning een dikke knuffel van zijn trotse moeder.

Daan heeft nog meer hobby’s. Hij heeft een motor en gaat vaak crossen bij zijn opa op het Loo. Van een boer in de buurt mag hij ook op het land crossen als de mais er af is. Ook gaat hij wel eens met opa Edy op jacht. Hij gaat dan mee als klopper en probeert met zijn stok het wild op te jagen.

Daan is een heel sportieve jongen. Hij doet niet alleen aan voetbal en motorcrossen. Deze zomer liep hij samen met zijn moeder de Opstakel run in Lochem. Dat was 3 kilometer sjouwen door de modder (drek volgens Daan) met allerlei hindernissen onderweg. Dat betekende slingeren door touwen, rennen door sloten en zwemmen door grote bakken water. Daan en zijn sportieve moeder Miranda hebben het er goed van afgebracht. Als beloning en herinnering mocht Daan het speciale wedstrijdshirtje, dat hij droeg bij deze spectaculaire run houden.

Zondag is het dan zover. Daan kijkt er erg naar uit. Hij mag pupil zijn bij de wedstrijd Sportclub Rekken tegen de Tubanters. Wij van Rekken hopen dat het een mooie en sportieve wedstrijd zal worden en dat Daan en iedereen die komt kijken een fijne middag zullen hebben.

Gerelateerde berichten

3 Thoughts to “Pupil van de week: Daan Wantia”

  1. … [Trackback]

    […] Information on that Topic: sprekken.nl/2018/11/23/pupil-van-de-week-daan-wantia/ […]

  2. … [Trackback]

    […] Read More on to that Topic: sprekken.nl/2018/11/23/pupil-van-de-week-daan-wantia/ […]

Comments are closed.