SP Rekken 1 seizoen 2017-2018

Afgelopen zondag 27 mei speelde Rekken alweer haar laatste wedstrijd van dit seizoen. Thuis tegen de Ulftse Boys werd verloren met 1-3. Een teleurstellend resultaat na de 0-3 zege die een week eerder werd geboekt bij Ulft. Hierdoor sluit Rekken het seizoen met 43 punten af op de 7e plaats in de competitie. Een prima klassering voor een ploeg die vorig seizoen ter nauwer nood handhaving wist te forceren.

Rekken versterkte zich afgelopen zomer met wat nieuw bloed. Bram Helmers kwam over van FC Eibergen om de Rekkense verdediging te helpen. Zo ook Dylan Bijlsma, die het doel van Rekken schoon wilde houden. Tot slot kwam ook rechtsbuiten Damas Damen over van VIOS Beltrum. Met zijn aerodynamische kapsel dacht hij de flanken van Rekken wel te kunnen bestormen. Waar Bram en Damas vanaf de eerste wedstrijd een basisplaats hadden veroverd, gold dit niet voor Dylan. Hij moest genoegen nemen met een plaats op de reservebank.

De openingswedstrijd dit seizoen werd gespeeld tegen Erix. Rekken wilde alles op alles zetten om vroeg in het seizoen al punten binnen te harken, om zo snel mogelijk weg te zijn uit de degradatiezone. Het voelde dan ook goed toen Rekken de eerste wedstrijd afsloot met een 3-0 overwinning.

De tweede tegenstander dit seizoen was VIOS Beltrum. Trainer Manfred Graven sprak voorafgaand aan de wedstrijd nog hoopvol uit dat VIOS mee ging doen voor het kampioenschap. Hij was dan ook niet tevreden toen hij Thijs Tankink in de 92e minuut op goal zag schieten. Een godswonder zorgde ervoor dat de Beltrumse verdediging geen antwoord had op dit rollertje. 2-2 en alweer een punt in 4C!

Een donkere periode volgde echter voor Rekken. KSH thuis, GWVV uit en Eibergen uit waren de komende wedstrijden voor Rekken. We gaan nu niet te veel woorden vuil maken aan de bijbehorende resultaten. Het is echter een feit dat Rekken na 5 competitiewedstrijden nog steeds 4 punten had. Wel moet vermeld worden dat de afterparty na de wedstrijd tegen FC Eibergen van een hoger niveau was dan de 3 zojuist besproken wedstrijden.

Een degelijke reeks volgde na deze wedstrijden. Allereerst wist Rekken thuis met 2-1 van MEC te winnen. Later zou blijken hoe knap dit was, aangezien MEC het seizoen met 49 punten afsloot op een gedeelte 2e plek. Hierna speelde Rekken uit tegen Dinxperlo. Met 3-0 verloor de ploeg terecht van een goed voetballend team. Gelukkig werd dit recht gezet thuis tegen SVGG. Met 1-0 werd de ploeg uit Megchelen verslagen. De laatste wedstrijd voor de winterstop zou gespeeld moeten worden uit tegen ongeslagen koploper Reuni. Er was echter één man die geen zin had om in de regen buiten te lopen, en helaas moest deze persoon ook scheidsrechter zijn bij de wedstrijd. Terwijl de Rekkense ensemble al in het groene tenue zat te wachten op een teambespreking werd de wedstrijd afgelast.

Na de winterstop en na 2 oefenwedstrijden tegen UD Weerselo en BZSV, trad Rekken aan tegen SVBV. Een doelpuntenspektakel volgde en Rekken verliet het veld winnend met liefst 7-4. Na deze wedstrijd werd nog besproken hoe weinig kaarten Rekken dit seizoen tegen kreeg. Slechts 3 gele kaarten werden gepakt in de eerste 9 wedstrijden. Die week erop wilde Rekken echter revanche nemen tegen Dinxperlo. Dit bleek ook te lukken, maar dit ging zeker niet zonder slag of stoot. Rekken pakte 7x geel, maar won met 4-3!

Vervolgens speelde Rekken de derby tegen FC Eibergen. De thuiswedstrijd eindigde in 2-2, maar gelukkig werd de 3e helft wel afgesloten met winst. We zijn dan ook blij dat FC Eibergen haar promotieplannen nog weer een jaartje heeft uitgesteld, want dit betekent dat we volgend seizoen ook weer twee mooie feestjes hebben. Rekken had een week later echter geen last meer van het gerstenat, want het wist met 0-3 te winnen van SVGG.

Wat nog niet besproken was in dit overzicht, is het ongelooflijke aantal afgelastingen dat Rekken had tijdens de wintermaanden. Op 31 maart kende Rekken een achterstand van maar liefst 6 wedstrijden. We kunnen dan ook stellen dat de Engelse weken waren aangebroken. Een programma met 12 wedstrijden in 6 weken ging volgen en Rekken was er klaar voor!

De eerste Engelse week bestond uit tegenstanders VIOS en Reuni, een zware start dus. VIOS kwam echter goed weg met opnieuw een 2-2. De kampioensambities van Manfredje hebben wij bij Rekken dus nog niet van dichtbij meegemaakt. Die van Reuni echter wel. Met 5-1 werd er verloren in Borculo.

De tweede week moest gespeeld worden tegen SVBV en MEC. Het was een periode van droogte. Rekken wist namelijk niet te scoren deze week. SVBV en MEC echter ook niet. De progressie van de Rekkense verdedigers was zichtbaar deze week met 2 “clean sheets”. Zoals we gewend zijn van trainer Marijn Winkelhuis; de 0 is een krat bier. Met 2 kratjes bier van onze trainer moest toekomstige droogte voorkomen worden.

Dat deze gratis sapjes hun werk hadden gedaan bleek in Engelse week 3. KSV en Erix stonden op het programma. Tegen KSV werd aangetreden zonder grensrechter Bert Voortman. Hij moest verschiet laten gaan wegens een schouderblessure. In de catacomben ging het verhaal rond dat hij al lange tijd last had van deze blessure. Hij had immers al weken geen buitenspel meer gevlagd. Gelukkig was week 3 wel “a winning week”. 1-3 tegen KSV en 0-2 tegen Erix betekende dat 6 punten konden worden bijgeschreven.

“English week four” bestond uit KSH en opnieuw KSV. De “winning streak” moest worden uitgebreid om een verassend hoge notatie in de stand te realiseren. KSV werd thuis met 1-0 verslagen. KSH bleek echter een lastige tegenstander voor Rekken. Eerder dit seizoen werd nog met 0-3 verloren van KSH. De stand was ditmaal opnieuw 0-3, echter wel in Rekkens voordeel. Na 20 wedstrijden had SP Rekken 35 punten en stond het zelfs even op de 4e plaats!

Week 5 was er eentje zonder trainer Marijn Winkelhuis. Hij ging op familiebezoek in “the States”.  De eerste wedstrijd deze week werd gespeeld tegen GWVV. Rekken had kansen, maar wist niet te scoren. GWVV wel, 0-1. Tweede tegenstander deze week was nummer laatst Marienveld. Rekken had een reputatie betreffende het spelen tegen de nummer laatst. De wedstrijd van vorig seizoen tegen Wolfersveen kunnen we ons namelijk allemaal nog wel herinneren. Die reputatie bleek niet zonder reden. Rekken kwam niet verder dan 2-2.

Week 6 was betekende alweer het einde van de oefenwedstrijden. Een zware week waarin gespeeld ging worden tegen kampioen Reuni en directe concurrent Ulftse Boys. Reuni werd thuis op een knappe 2-2 gehouden, maar het spektakelstuk vond plaats in Ulft. Met maar liefst 0-3 pakte Rekken de overwinning. Een vrije vertaling van de woorden van Marijn Winkelhuis luidt: “the strength of the team is the team”.

Nog 2 zondagen moest er gespeeld worden. Rekken was min of meer uitgespeeld op dit moment. Ondanks dat werd er nog wel met 0-3 gewonnen van het al gedegradeerde Marienveld, en werd er zoals eerder vermeld verloren met 1-3 van de Ulftse Boys. Toch heerste de tevredenheid na deze laatste wedstrijd. Rekken eindigde op de 7e plaats en pakte maar liefst 43 punten. Het blijkt een ongekend hoog aantal als we eens de geschiedenisboeken in duiken.

Helaas betekent het einde van een seizoen soms ook dat afscheid genomen moet worden van bepaalde mensen. De contracten van Marijn Winkelhuis en diens assistent Marco lopen af. Ik denk dat ik namens het hele team spreek als ik zeg dat we een fantastische tijd hebben gehad met jullie waarin iedereen vooruitgang heeft geboekt.

Ook Nick van der Luyt stopt na dit seizoen bij Rekken 1. Met maar liefst 99 doelpunten in 5 jaar, waarvan 26 in dit seizoen is zijn aandeel ontzettend groot geweest. Als team hadden we jou er graag nog een jaartje bij gehad.

Met Edwin van Eerten hebben we een nieuwe hoofdtrainer in huis voor het komende seizoen. We gaan er alles aan doen om weer een knappe prestatie neer te zetten! Het nu echter eerst tijd om eens even lekker van de zomer te genieten. Na de Rekkense kermis worden er pas weer wedstrijden gespeeld. Dit is dan ook voorlopig het laatste verslagje van Rekken 1 dat op de website verschijnt. Tot volgend seizoen!

Jelle Nijhof

 

 

 

 

Gerelateerde berichten

139 Thoughts to “SP Rekken 1 seizoen 2017-2018”

  1. winter jazz

    winter jazz

  2. where can i find someone to write my paper https://mypaperwritinghelp.com/

Comments are closed.