Pupil van de week: Boaz van der Luyt

Balsponsor: Hoveniersbedrijf Spijkerman Goering – Grondwerken & Bestrating ………27 mei 2018 is voor de familie van der Luyt een bijzondere dag. De wedstrijd tegen Ulftse Boys zal de laatste wedstrijd in het eerste elftal van Rekken zijn die de 37 jarige Nick van de Luyt gaat spelen. Hij speelde achtereenvolgens voor RKHVV, Jonge kracht, Rigtersbeek en de laatste 5 jaar bij Sportclub Rekken. In totaal kwam deze goalgetter tot nu toe uit op 183 goals, waarvan 99 voor Rekken. Hopelijk vind hij zondag ook nog een keer het net. Honderd keer raak voor Sportclub Rekken is een indrukwekkend getal.

Boaz van der Luyt is de 7 jarige zoon van Tessa ’t Hoen en Nick van der Luyt en het broertje van Ninthe. Omdat het de laatste wedstrijd in het eerste van Sportclub Rekken van papa Nick zal zijn mag Boaz bij dit treffen de pupil van de week zijn. En daar is hij heel erg blij mee. Hij hoopt dat hij aan de hand van zijn vader het veld op mag lopen.

Boaz is op 3 februari 2011 geboren in het Overijsselse Hengelo in het huis van oma Marianne en opa Toon. Nu woont hij in Rekken aan de Lindevoort. Bij de familie van der Luyt woont ook een poes die Nini heet. Nini is  heel gezellig en miauwt heel grappig en soms een beetje veel. Het lijkt dan net alsof zij met je wil praten. Ook is er nog een hamster in huis. Hij heet Sammie.

De papa van Boaz werkt in Enschede bij Mediant. Boaz verteld dat hij daar mensen met problemen helpt en hij gaat ook vaak bij hen thuis op bezoek. Mama Tessa werkt bij de gemeente Bronckhorst. Volgens Boaz is ze daar een soort burgemeester maar niet helemaal. En ze is ook een beetje de baas van het Rekkense zwembad.

Boaz zit op OBS de Berkel in groep 3. Hij heeft 3 juffen die Loes, Heidi en Marije heten. Gym is het leukste vak en rekenen gaat wel. Boaz vind OBS de Berkel een leuke school maar hij moet tot zijn teleurstelling wel veel leren. Eigenlijk zou hij graag wat meer willen spelen met zijn vrienden Sil en Marijn. Boaz weet al  wat hij later wil worden. Profvoetballer staat bovenaan op de lijst maar darter zou ook kunnen. En als dat niet zou lukken dan moet hij er nog eens heel diep over na denken.

Net als heel veel families in Rekken is ook de familie van der Luyt erg sportief. Mamma fietst met een racefiets en doet aan yoga. En soms loopt ze ook nog een beetje hard. Papa is al vanaf zijn vijfde levensjaar actief aan het voetballen. Ook is hij lid van het jeugdbestuur en is hij al jaren actief als jeugdtrainer bij Rekken. Hij hielp ook mee met de opstart en begeleiding van een kabouterteam. Zusje Ninthe doet aan voetbal, volleybal en paardrijden.

Boaz was 4 jaar toen hij lid werd van het kaboutervoetbal. Daarna liep hij een aantal jeugdteams door en speelt nu in Jo-08. Net als zijn vader speelt hij meestal in de spits. Boaz vind veel dingen op voetbal leuk. De wedstrijden, de eindpartij na de training en natuurlijk het scoren in de wedstrijden. Bij voetbal is hij heel leergierig en let altijd goed op als zijn sympathieke trainers Sharon en Thies nuttige tips geven. Volgens Boaz is wedstrijden op kunstgras spelen erg gaaf. Het zou mooi zijn dat er ook bij Rekken meer kunstgras zou zijn.

Boaz hoeft niet lang na te denken wie volgens hem de beste voetballer van Rekken is. Dat is natuurlijk papa Nick. Maar Merijn Roos vind hij ook erg goed. Boaz is supporter van Ajax en vind Ajaxied en Braziliaan David Neres de beste speler op de Nederlandse velden. De Poolse spits Robert Lewandowski is de beste speler van de wereld en Bayern München is de mooiste club van onze aardbol.

Zondag 27 mei is het zo ver! Boaz mag pupil van de week bij Sportclub Rekken zijn. Trots zal hij zijn wanneer hij als eerste samen met zijn vader het veld op mag. Na het helpen bij de toss komt er een belangrijk volgende moment. Boaz mag proberen de keeper van Ulftse Boys te verslaan. Hij denkt aan een mooie slalom en een onhoudbaar hard schot. Daarna mag hij bij de reservespelers in de dug-out zitten en gaat hij de wedstrijd bekijken. En nu maar duimen dat papa Nick gaat scoren en dat Rekken gaat winnen. Wij van Sportclub Rekken hopen dat het een mooie en sportieve wedstrijd gaat worden en dat de familie van der Luyt een onvergetelijke dag zal hebben.

Gerelateerde berichten

Comments are closed.