SP Rekken 1 – Reuni 1 2-2

Zondag 13 mei speelde Rekken de een-na-laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Reuni. Reuni werd afgelopen woensdag al kampioen dankzij een 1-6 overwinning op KSH uit Harreveld. Rekken verloor de uitwedstrijd bij Reuni met liefst 5-1. Het was toen duidelijk dat Reuni een klasse beter was dan Rekken. Misschien zou dit nu anders zijn, nu Reuni het kampioenschap al binnen had. Rekken ging het proberen in de volgende opstelling:

 1. Dylan Bijlsma
 2. Bram Helmers
 3. Patrick Nijland
 4. Mike Kerkemeijer
 5. Tom Bannink
 6. Kevin Stokkers
 7. Damas Damen
 8. Thijs Tankink
 9. Nick van der Luyt
 10. Jasper Stein
 11. Merijn Roos
 12. Jordy te Raa
 13. Job Groen
 14. Bjarne Boonk

 

Het eerste kwartier van de wedstrijd was duidelijk in het voordeel van Reuni. Reuni speelde de bal snel rond en creëerde zo enkele kansen. Misschien dat dit snelle voetbal van de Borculose ploeg de reden was dat Rekken wat gezapig oogde. Helaas voor Rekken wist Reuni in de 10e minuut wist Musa Dagdelen goed weg te draaien bij de Rekkense verdediging. Op fantastische wijze schoot hij via de onderkant van de lat de 0-1 binnen. Niet veel later werd geblunder aan de linkerkant van de Rekkense defensie ook afgestraft. Jorn Geerlings schoot voor Reuni de 0-2 tegen de touwen. Op dit moment leek Rekken pas echt te beseffen dat het spel veel beter moest, wilde het niet afgestraft worden door de kersverse kampioen. Gelukkig viel het kwartje en begon Rekken scherper te spelen. Dit resulteerde dan ook al snel in een prachtige kopgoal van onze topscorer Nick van der Luyt. Niet veel later was er opnieuw een mooie voorzet, die nu op het hoofd van Merijn Roos viel. Ook hij faalde niet en kopte de 2-2 binnen. Rekken was terug in de wedstrijd. Ondanks de handvol grote kansen die in de eerste helft te zien waren, bleef de stand 2-2 en was het tijd voor thee.

De tweede helft begon wat slordiger dan de eerste. Gelukkig voor Rekken was ook Reuni niet scherp in deze fase. Veel grote kansen werden niet gecreëerd in de tweede helft. Rekken kwam nog wel via Merijn Roos in de 1-tegen-1 situatie met de doelman van Reuni, maar deze kans werd niet verzilverd. Het leek erop dat doelpunten niet meer gingen vallen in deze tweede helft. Het kwam dan ook als een donderslag bij heldere hemel toen Bram Helmers een overtreding maakte in het eigen strafschop gebied, en de scheidsrechter terecht naar de stip wees. Dylan Bijlmsa, die wederom een uitstekende wedstrijd keepte, keek echter goed naar de bal en wist zo de bal uit de linkerhoek te houden. Een prachtige safe die Rekken uiteindelijk een punt opleverde. Niet slecht tegen de kampioen!

Rekken speelt donderdag 17 mei de wedstrijd uit bij Ulftse Boys. Rekken speelde nog niet tegen deze tegenstander. Op de ranglijst lijkt Ulft een echte concurrent, waardoor het dus een spannende wedstrijd beloofd te worden Mocht Rekken met goede cijfers weten te winnen bij Ulft en mocht GWVV met goede cijfers weten te winnen bij MEC, dan zit er zelfs nog een periode in voor Rekken. Komt allen om 19:30 uur in Ulft!

Gerelateerde berichten

Comments are closed.