Rekken – Eibergen 3-3

Afgelopen zaterdag 24 maart speelde SP Rekken thuis de wedstrijd tegen FC Eibergen. Rondom de wedstrijd waren vele activiteiten georganiseerd, het weer was goed en het bezoekersaantal groot. Kortom, perfecte omstandigheden voor een mooie wedstrijd. Rekken stond voorafgaand aan de wedstrijd op 14 punten achterstand van Eibergen, echter met maar liefst 6 wedstrijden minder gespeeld.

Met dank aan “Foto Ria”:  Rekken – Eibergen 

Het kwaliteitsverschil tussen Rekken en Eibergen werd voorafgaand dan ook als minimaal gezien. Rekken speelde in de volgende opstelling:

 1. Dylan Bijlsma
 2. Daan Papenborg
 3. Bram Helmers
 4. Mike Kerkemeijer
 5. Tom Bannink
 6. Kevin Stokkers
 7. Damas Damen
 8. Thijs Tankink
 9. Nick van der Luyt
 10. Jordy te Raa
 11. Merijn Roos
 12. Jasper Stein
 13. Sjoerd Weernink
 14. Job Groen
 15. Joey Vos
 16. Bjarne Boonk

Het begin van de wedstrijd kende niet veel kansen. Rekken speelde goed georganiseerd, en had bij vlagen zelfs de controle over de wedstrijd. Het was echter Eibergen dat in de eerste helft de grootste kansen kreeg. Het had die kansen ook nodig om uiteindelijk de openingstreffer te maken. Enkele goede loopacties in het strafschopgebied gaven Eibergen de ruimte om een lage voorzet binnen te schuiven. 0-1. Rekken moest nu met een antwoord komen, maar ondanks een paar pogingen lukte dit niet voor de rust.

De boodschap die Rekken mee kreeg in de rust was simpel. Sneller de lange bal spelen en heel veel druk zetten op de tweede bal. Op deze manier moest het beter voetballende middenveld van Eibergen uitgeschakeld worden. Jasper Stein verving de geblesseerde Daan Papenborg en werd achter Nick gezet om de kopduels te winnen. De strategie pakte goed uit, met name in de openingsfase van de tweede helft. Slechts een minuutje na rust was het Merijn Roos die na lange bal op het doel afstormde. Een laag schot betekende de 1-1. Opnieuw een minuut later was het alweer raak. Jasper Stein ronde een keurige assist perfect af, 2-1. Opeens stond de ploeg van Marijn Winkelhuis voor en moest het deze voorsprong zien te behouden. Een lastige opgave bleek 5 minuten na rust. Het was Eibergen dat toch eenvoudig door de Rekkense verdediging heen dribbelde en de 2-2 op het scorebord liet verschijnen. Zonde dat Rekken deze snel verkregen voorsprong zo makkelijk liet verdwijnen. Toch was er geen tijd om te piekeren, de 3-2 moest gemaakt worden. Gelukkig gebeurde dit dan ook in de 57e minuut. Een lange bal werd gecontroleerd door Jasper Stein, die het balletje breed tikte op de inkomende Merijn Roos. Het schot van Merijn werd echter geblokt, maar de bal kwam terecht voor de voeten van Nick van der Luyt. Nick, die tot dusver 12 goals in competitieverband had gescoord, had uiteraard geen problemen met deze opgelegde kans en schoot de 3-2 tegen de touwen!  Helaas was ook deze voorsprong niet voorbestemd om lang te bestaan. Niet veel later maakte Eibergen namelijk alweer de 3-3. Het laatste half uur van de wedstrijd kregen beide ploegen nog enkele kansjes, maar wist niemand meer een doelpunt te maken. 3-3 was dan ook de eindstand. Al met al een terechte uitslag op een prachtige voetbalmiddag!

Rekken speelt haar volgende wedstrijd op zaterdag 31 maart om 17:30 tegen SVGG uit Megchelen. De goede reeks van de afgelopen wedstrijden kan daar voort worden gezet!

Gerelateerde berichten

18 Thoughts to “Rekken – Eibergen 3-3”

Comments are closed.