SP Rekken 1 – Dinxperlo 1 4-3

Zondag 11 maart stond de competitiewedstrijd tussen SP Rekken en Dinxperlo op het programma. Voor Rekken slechts de tweede wedstijd in competitieverband na de winterstop. De uitwedstrijd die eerder dit seizoen werd gespeeld tegen Dinxperlo was met 2-1 verloren gegaan. Dit kleine verschil was ook te zien op de ranglijst. Dinxperlo had 10 wedstrijden gespeeld en daaruit 16 punten behaald. Rekken speelde er slechts 9 en had 13 punten. Een belangrijke wedstrijd dus tegen een directe concurrent. Daan Papenborg startte niet in de basis, omdat een week wintersport vooraf was gegaan aan deze wedstrijd. Patrick Nijland bleek voorafgaand aan de wedstrijd nog te veel last te hebben van een kuitblessure. Rekken trede daarom aan in de volgende opstelling:

 

 1. Dylan Bijlsma
 2. Jordi te Raa
 3. Bram Helmers
 4. Mike Kerkemeijer
 5. Tom Bannink
 6. Kevin Stokkers
 7. Damas Damen
 8. Thijs Tankink
 9. Nick van der Luyt
 10. Jasper Stein
 11. Merijn Roos
 12. Daan Papenborg
 13. Sjoerd Weernink
 14. Joey Vos

 

Vroeg in de wedstrijd werd duidelijk dat de mannen uit Dinxperlo de betere voetballers waren. Met snel passing spel werd het grootste gedeelte van de wedstrijd op de Rekkense helft gespeeld. Ondanks dit overwicht creëerde Dinxperlo niet bijster veel kansen. Rekken verdedigde georganiseerd, en wist de tegenstander uit het strafschopgebied te houden. Het aanvallende spel van Dinxperlo had echter ook een keerzijde. Verdedigend werd extreem veel ruimte weg gegeven. Bij balverlies was een snelle dieptepass van de Rekkenaren altijd gevaarlijk. Hieruit werden dan ook de Rekkense kansen gecreëerd. Na een half uurtje spelen was het echter voor het eerst raak. Nick van der Luyt tekende voor de 1-0 via een heerlijk binnengeschoten vrije trap. Een goed begin voor Rekken. Echter was het niet lang genieten. Ongeveer 2 minuten later werd een goede voorzet binnen gekopt door de mannen uit Dinxperlo, 1-1. Maar ook Rekken liet haar weerbaarheid direct zien. Opnieuw een gevaarlijke dieptebal in de door Dinxperlo weggegeven ruimte kwam aan bij Merijn Roos. Merijn stormde probleemloos het strafschopgebied binnen, waar hij een harde tackle te verwerken kreeg. Een penalty werd toegekend aan Rekken, en probleemloos binnengeschoten door opnieuw Nick van der Luyt. 2-1 voor Rekken. Dit was de stand waarmee Rekken een bakje thee ging drinken.

Rekken wist wat het moest doen de tweede helft. Met positieve agressiviteit de duels aangaan en georganiseerd verdedigen. De ruimte zou vanzelf wel ontstaan dankzij het spel van Dinxperlo. Dit bleek dan al snel te gebeuren. Nick van der Luyt onderschepte de bal van de tegenstander, dribbelde langs een aantal Dinxperlose verdedigers, en krulde de bal met links op schitterende wijze de bovenhoek in. Een hattrick voor Nick, en een 3-1 voorsprong voor Rekken! Dit mocht niet meer weggegeven worden, maar het werd nog wel spannend. Onzorgvuldig verdedigen leidde tot een overtreding in het eigen strafschopgebied en dus een penalty voor Dinxperlo, 3-2. De aanhoudende druk die daarop volgde zelfs in 3-3. Ondanks deze tegenslagen was het gelukkig opnieuw Rekken dat weerbaarheid kon tonen. Met 4 doelpunten in slechts één wedstrijden maakte Nick van der Luyt de 4-3! Deze prestatie werd ook de scheidsrechter nog even teveel. Een kleine pauze van enkele minuten was nodig om bij te komen van wat kramp. Ondanks dat kon de wedstrijd worden hervat. Het resterende kwartier bestond enkel en alleen uit druk van Dinxperlo. Op het scherpst van de snede werd er verdedigd en werd de belangrijke winst binnengesleept. Tot deze wedstrijd hadden de Rekkense voetballers slechts 2 gele kaarten gepakt in dit seizoen. In de wedstrijd tegen Dinxperlo werd dat aantal verhoogd naar 9 gele kaarten. Dit om even aan te geven hoe fel de Rekkenaren vandaag waren en wat er nodig was om de punten in Rekken te houden. Prima overwinning voor Rekken!

Volgende week wachten de heren uit Miste ons op. Rekken speelt dan om 14:00 een uitwedstrijd tegen MEC. Komt dat zien!

Gerelateerde berichten

Comments are closed.