SP Rekken 1 – SVBV 1 7-4

Na een lange winterstop speelde SP Rekken op zondag 28 januari de eerste competitiewedstrijd van het jaar. Een inhaalwedstrijd tegen SVBV uit Barchem stond op het programma. In de voorgaande weken speelde Rekken 2 oefenwedstrijden tegen BZSV uit Borne en UD Weerselo. De wedstrijd in Borne werd gewonnen met 0-3, ondanks het bij vlagen ongeconcentreerde spel van de Rekkenaren. In Weerselo wachtte echter een lastigere tegenstander. Rekken verloor met slechts 2-1. Een wedstrijd waarin vooral keeper Dylan Bijlsma veel in actie werd gezien. Ondanks de verliespartij in Weerselo ging Rekken met een goed gevoel de wedstrijd tegen SVBV tegemoet. Winst was een vereiste, aangezien hiermee de ploegen uit de nacompetitie zone op een achterstand konden worden gezet. Rekken trede aan in de volgende opstelling:

 

 1. Dylan Bijlsma
 2. Daan Papenborg
 3. Bram Helmers
 4. Mike Kerkemeijer
 5. Tom Bannink
 6. Kevin Stokkers
 7. Damas Damen
 8. Thijs Tankink
 9. Nick van der Luyt
 10. Patrick Nijland
 11. Merijn Roos
 12. Jordy te Raa
 13. Joey Vos
 14. Sjoerd Weernink
 15. Job Groen
 16. Jasper Stein
 17. Bjarne Boonk
 18. Daan Scholte van Mast

 

Rekken begon sterk aan de wedstrijd. SVBV werd vanaf de eerste minuut goed onder druk gezet, en wist hier geen raad mee. Dit resulteerde dan ook al snel in enkele goede kansen. De mannen uit Barchem wisten in de eerste minuten toch een keer voor het doel van Rekken te komen. Een voorzet werd goed ingekopt, maar belandde op de paal. Kort hierop was het Rekken dat via de linkerkant een uitstekende lage voorzet gaf. Nick van der Luyt wist de bal binnen te schieten, 1-0. Rekken hield het pressie spel vast, en bleef gevaarlijk voor het doel van Barchem. Een doorbraak van Merijn Roos werd goed afgerond, resulterend in de 2-0. Het leek onmogelijk voor Rekken om deze wedstrijd nog te verliezen, maar desondanks werden minuten later twee defensieve slippertjes afgestraft. Hierdoor stond er al snel 2-2 op het scorebord. Ondanks deze domper herpakte Rekken zich, en ging het weer vol op de aanval door. Het was dan ook al snel 3-2 via Nick van der Luyt. Kort voor rust wist Rekken de score nog verder uit te bereiden via opnieuw Merijn Roos en Nick van der Luyt. 5-2 was een ongekend luxe ruststand voor Rekken.

Rekken had na rust het gevoel dat een grote score kon worden neergezet. Het had weinig kansen weggegeven, en veel kansen gecreëerd. Rekken wilde dan ook op dezelfde voet doorgaan. Dit begon dan ook hoopvol, toen Merijn Roos direct na rust de 6-2 tegen de touwen knalde.  Barchem had echter toch wat extra motivatie gevonden in de kleedkamer, en maakte het de Rekkenaren lastiger de tweede helft. In de 50e minuut werd dan ook de 6-3 gescoord. Niet veel later werd een vrije trap van SVBV ontzettend mooi binnengeschoten, waardoor de tussenstand 6-4 was. Het zou toch niet alsnog misgaan voor Rekken, dat toch echt het betere van het spel had? Gelukkig niet. In de 70e zorgde Damas Damen na wat pingelwerk in het strafschopgebied voor de 7-4, wat uiteindelijk ook de eindstand zou worden.

Een doelpuntrijk duel werd dus afgesloten in Rekkens voordeel. Rekken hield een goed gevoel over aan de vele kansen die werden gecreëerd, maar moet verdacht zijn op het onnodig weggeven van kansen. Als die focus gevonden kan worden, dan moet het volgende week zondag een mooie middag worden. Rekken speelt dan namelijk uit in Lievelde tegen Erix. Tot zondag om 14:00 in Lievelde!

 

 

Gerelateerde berichten

5 Thoughts to “SP Rekken 1 – SVBV 1 7-4”

 1. … [Trackback]

  […] Info on that Topic: sprekken.nl/2018/01/29/sp-rekken-1-svbv-1-7-4/ […]

 2. … [Trackback]

  […] Read More here to that Topic: sprekken.nl/2018/01/29/sp-rekken-1-svbv-1-7-4/ […]

 3. … [Trackback]

  […] Find More Info here on that Topic: sprekken.nl/2018/01/29/sp-rekken-1-svbv-1-7-4/ […]

 4. … [Trackback]

  […] Read More on that Topic: sprekken.nl/2018/01/29/sp-rekken-1-svbv-1-7-4/ […]

 5. … [Trackback]

  […] Info to that Topic: sprekken.nl/2018/01/29/sp-rekken-1-svbv-1-7-4/ […]

Comments are closed.