SP. Rekken 2 – HSC’21 4

Op zondag 8 oktober stond de wedstrijd tegen HSC’21 4 op de planning. Voor aanvang van het duel was het nog niet helemaal zeker of de wedstrijd wel gespeeld ging worden aangezien de toestand van de velden niet optimaal waren. Veld 2 was afgekeurd, op veld 1 werd de kraker tussen Rekken 5 en GSV 4 uitgevochten en het hoofdveld moest vrijgehouden worden voor de grootmacht van Rekken. Na enig overleg werd er besloten dat rekken 5 haar duel de 2e helft voort ging zetten op het hoofdveld zodat het 2e de wedstrijd op veld 2 kon gaan spelen. Na een sublieme warming-up onder leiding van Bram Rhebergen waarbij de Rekkenaren als jonge hazen over het veld vlogen maakten beide teams, Rekken en HSC, zich op voor de 3e competitie wedstrijd van dit seizoen. Rekken had in de competitie nog niet gewonnen en moest het doen met 0 hele punten, HSC wist echter 1 keer gelijk te spelen en staat daarmee op 1 punt.

Het fluitsignaal klinkt en de wedstrijd gaat van start. De weergoden lijken het fluitsignaal ook gehoord te hebben, want de wolken breken op dat moment ook open. De spelers in het veld kan het allemaal niet te gek en zij gaan lekker door met voetballen, echter hadden de wisselspelers en technische staf aan de zijkant wat meer moeite met het weer. Gelukkig hingen er nog een aantal mooie zwarte jasjes aan de zijkant die prima als regenjacks fungeerde. Rekken 5, bedankt!

Goed, de wedstrijd. Rekken begon deze 3e wedstrijd van de competitie sterk. We hadden veel balbezit en er werd goed vanaf achteruit opgebouwd. Het veld was nat, het balletje gleed mooi en er straalde veel passie en strijd van de rekkenaren af. Een paar minuten in de wedstrijd kwam Rekken echter in de problemen. Balverlies op eigen helft, een mooie kap beweging van de HSC speler en een zondagsschot waar je U tegen zegt, 0-1. Helaas.

De eerste helft bleef Rekken wel de betere ploeg en kreeg het een aantal kleine kansen. Een mooie combinatie wat resulteerde in een schot van Dani die een half metertje naast vloog en een mooie lage voorzet voor de goal die helaas gemist werd door Maikel. Het fluitsignaal voor de rust had geklonken en Rekken kon tevreden terug kijken op de eerste helft, we stonden weliswaar achter, maar er werd redelijk goed gevoetbald. Wisselspelers Jasper en Lars maakten zich klaar om in te gaan vallen en de opdracht voor Rekken was duidelijk. Blijf zo doorgaan, houdt rust aan de bal, coach elkaar goed en probeer die bal voorin wat langer vast te houden om vervolgens de flanken op te zoeken.

Het begin van de tweede helft werd er goed geluisterd naar deze opdrachten. Al snel kwam er een mogelijkheid waarbij Lars de linkerhoek in werd gestuurd. Na de bal gecontroleerd te hebben kwam er een prachtige voorzet richting invaller Jasper Stein. Jasper aarzelde geen moment, vloog met z’n hoofd richting de bal en wist deze te raken! 1-1!

De rest van de tweede helft was er te merken dat beide ploegen vermoeid begonnen te raken, er kwamen nog wat kansjes, maar Rekken kwam niet meer tot scoren toe. HSC helaas wel waardoor de score op 1-2 kwam te staan. Aan het einde van de wedstrijd zag een speler van rekken nog zijn kans schoon om een mooie sliding in te zetten op de bal, maar deze werd gemist en de speler van HSC werd geraakt. Onkunde, frustratie.. wij weten het ook niet, maar we laten deze speler in zijn waarde en noemen geen namen, ook al begint het met een D en eindigt het op Ani.

Eindstand Rekken 2 – HSC’21 4: 1-2