Pupil van de week: Leon Leusink

 

Zondag 8-10: Rekken1 – KSH1   aanvang 14:00 uur  Balsponsor: Henk Hagens…….Zondag gaat Sportclub Rekken de gedeelde derde plaats op de competitieladder verdedigen tegen KSH uit Harreveld. De aftrap is om 14.00 uur op “het Asterloo”. Leon Leusink mag bij deze wedstrijd de pupil van de week zijn. De 10 jarige Leon is erg blij dat hij bij deze belangrijke wedstrijd is uitgekozen als pupil van de week. En Leon hoopt dat Rekken gaat winnen.

Leon woont aan de Zuid Rekkenseweg in een mooi verbouwde boerderij met daarbij een paardenmanege. Chantal en Henk zijn de ouders van Leon en Mayke is zijn zusje. Ook oma Trees en opa Henk wonen in deze boerderij. Widi is de naam van het lieve kleine hondje die altijd goed op het huis past. Ook wonen er bij de familie Leusink twee poezen die Mini en Tommy heten. In de wei lopen ongeveer 35 schapen. Er zijn 15 paarden op het bedrijf en ongeveer 30 kippen. Vroeger heeft Leon wel eens paard gereden maar in tegenstelling tot zijn moeder en zusje heeft hij er eigenlijk niet veel mee. Wel vind hij het leuk om te mogen helpen bij het uithalen van de eieren van de kippen. Oma Trees verkoopt daarna de eieren aan huis.

Net als de meeste kinderen uit Rekken is Leon leerling van “OBS de Berkel”. Hij zit in groep 7 bij de juffen Marije en Linda. Crea (knutselen) vind hij het leukste vak. Leon wil later loonwerker worden. Trekker rijden lijkt hem erg mooi. Nu er overal mais gehakseld wordt staat hij vaak te kijken. Toen hij een keer in een kraan met Vincent mee mocht rijden heeft hij hem verteld dat hij later graag wil werken bij Beusink.

Leon heeft heel veel vrienden. En ze komen lang niet allemaal uit Rekken. Hun namen zijn Ruben, Wout, Gijs, Nick, Mart en Douwe uit Rekken. Mark komt vaak paardrijden bij Leusink. Swen woont in Borculo en Joep in Meddo. Guus, Raemon, Dave en Criss wonen in Eibergen. Eigenlijk heeft Leon nog wel meer vrienden maar het zou te veel worden om al die namen ook nog te noemen.

Inmiddels is Leon al weer drie jaar lid van Sportclub Rekken. Eerst heeft hij nog een tijdje bij de kabouters gespeeld en daarna in het F team. Met dat team is hij al eens een keer kampioen geweest. Leon is begonnen als keeper. Tegenwoordig staat hij bijna altijd in de spits. Zo veel mogelijk doelpunten maken is zijn doel. Zo maakte hij al eens 13 goals in 7 wedstrijden. En als er dan weer gescoord word juicht het hele team. Leon hoopt ooit net zo goed te worden als Klaas-Jan

Huntelaar. Nu speelt Leon in het E team. Tegenwoordig heet dat jeugd onder 11 jaar (JO11). Ook hier staat hij bijna altijd in de spits. Soms ruilt hij met Ninthe of Douwe die vaak het middenveld staat. De trainingen zijn altijd op dinsdag en donderdagavond onder leiding van de kundige trainer Tygo Veldhuis. De andere spelers uit het team van Leon heten Mart, Douwe, Michelle, Ninthe, Anne, Gijs, Wout, Reamon en Stan. Op zaterdag bij de wedstrijden is Heino Meddeler de teamleider. Leon vind zijn team, de JO11 een heel fijn gezelschap en samen hebben ze veel plezier en vriendschap.

Leon komt zo nu en dan kijken bij het eerste elftal van Rekken. Hij kijkt dan eerst de wedstrijd van zijn vader Henk die in het derde speelt. Leon vind zijn vader de beste voetballer van Rekken. Klaas-Jan Huntelaar is zijn favoriete speler in Nederland en er is geen betere speler op de aardbol dan Cristiano Ronaldo. Real Madrid is de beste club van de wereld. Leon is supporter van de Graafschap. Hij is al een paar keer op de Vijverberg geweest. Een keer met Mama, Papa en Mayke en dat was heel leuk. Ook is hij een keer met zijn oom en neef geweest en dat was ook mooi.

Zondag is de grote dag. Leon heeft er veel zin in en hoopt dat veel mensen komen kijken. Als ze willen zien hoe hij bij de keeper van KSH het eerste doelpunt gaat maken moeten ze op tijd komen. Het moet een mooie goal worden. Een onhoudbare bal in de hoek. Wij van Sportclub Rekken hopen dat het een mooie wedstrijd gaat worden en dat Leon en de familie Leusink een fijne middag zullen hebben.

 

Gerelateerde berichten

Comments are closed.