Pupil van de week: Aniek Diepenmaat

We maken kennis met een spontane, vrolijke, sportieve  en ondernemende meid en het enige jeugdlid die in Twente woont. Ze voetbalt in Rekken en dat bevalt haar prima. Zondag bij de wedstrijd Sportclub Rekken tegen KSV uit Vragender mag ze de pupil van de week zijn. Haar naam is Aniek Diepenmaat. Aniek is 11 jaar en woont met haar ouders Joke en Wilfried en zusje Laura aan de Watermolenweg net over de grens van Gelderland en Overijssel. Rex, de 2 jarige Mechelse herder is de grote vriend van Aniek. Hij is heel lief en hij zwemt graag in de beek bij het bruggetje in het Lankheet. Daisy is de naam van de brave pony waar Aniek vroeger op reed. Maar dat kan niet meer want Aniek is te groot geworden. Tot slot maken de 2 lieve en aanhankelijke geitjes de dierentuin van de familie Diepenmaat kompleet.

Aniek moet 7 minuten fietsen om op haar school de Honesch te komen. Het is de openbare school van de buurtschappen Langelo en Hoones. De school telt meer dan 100 leerlingen en Aniek zit in groep 8 met 8 meisjes en 9 jongens. Meester Roel en juf Simone zijn de sympathieke  en deskundige leerkrachten van groep 8. De meeste kinderen komen uit de buurtschappen ten zuiden van Haaksbergen maar ook kinderen uit Haaksbergen bezoeken deze school in het buitengebied. Aniek vind het een heel leuke school. Omdat de school niet zo groot is kent iedereen elkaar en er worden regelmatig mooie projecten gedaan. Groep 8 heeft net een project over milieu afgesloten. Aniek is met een groep bij Langenzaal geweest. Daar hebben ze een rondleiding gehad en een meneer vertelde er een interessant verhaal bij. Daarna hebben ze op school een power point presentatie gemaakt. Ook hebben ze uitgezocht welk afval je kwijt kon op het brengpunt in Haaksbergen en wat in Eibergen. Aniek heeft heel veel belangstelling voor geschiedenis. Daarom kijkt ze erg uit naar het volgende project wat na de meivakantie start en over de tweede wereldoorlog zal gaan.

Naast voetbal zit Aniek ook op scouting Han Jordaan. Ze zit bij de Scouts. Elke vrijdagavond ontmoet ze de andere padvinders om leuke en nuttige dingen te leren en te doen.

Aniek heeft genoeg vriendinnen. Alle meisjes uit haar klas horen daarbij. Hun namen zijn Moud B, Sanne, Moud tH, Sascha, Esmee, Gelske en Fien. Ook met de meisjes uit Rekken die in haar team spelen doet ze regelmatig leuke dingen.

Iedereen wil natuurlijk wel weten waarom Aniek bij Rekken is gaan voetballen. Dat zit zo. Bijna alle jongens uit haar klas spelen bij HSC. En de meisjes uit haar klas doen andere sporten. Wanneer ze bij HSC zou gaan voetballen zou ze het enige meisje zijn en dat leek haar niet zo leuk. Op een goede dag ging ze met haar nichtje Manon, die ook speelt bij Rekken kennismaken bij onze Sportclub. Ze mocht meedoen met een proeftraining en dat ging heel goed. Het heeft daarna niet lang meer geduurd of Aniek is lid geworden en daar heeft ze nog geen dag spijt van gehad.

Bij Rekken voetbalt Aniek rechtsachter in het zevental van D2. Ze zijn met z’n negenen en de namen van het team zijn Wout, Bryan, Gijs, Manon, Femke, Anne, Iris, Lynn en natuurlijk Aniek. Het is een heel leuke groep en het blijft altijd gezellig. Ze winnen niet zo vaak maar de sfeer blijft prima. Dat komt ook door de kundige en bevlogen trainer Robin en leider Sanne. Aniek is heel tevreden over haar team en zou niet weten wat bij Sportclub Rekken beter zou kunnen.

Zondag gaat het dus gebeuren. Rekken moet een belangrijke wedstrijd spelen en Aniek mag de pupil van de week zijn. Ze heeft er heel veel zin in en heeft naast haar familie al haar vriendinnen, klasgenoten en kennissen uitgenodigd. En wij van Rekken hopen dat het een mooie en sportieve wedstrijd zal worden en dat Aniek en iedereen die komt kijken een mooie middag zullen hebben.

 

Gerelateerde berichten

27 Thoughts to “Pupil van de week: Aniek Diepenmaat”

  1. winter jazz coffee shop

    winter jazz coffee shop

Comments are closed.