Pupil van de week: Koen Berentsen

Zondag komt Reunie uit Borculo naar het Asterloo om te voetballen tegen Sportclub Rekken. Koen Berentsen mag bij deze derby de pupil van de week zijn. Koen is daar heel erg blij mee en hoopt dat er veel mensen komen kijken om Rekken aan te moedigen.

De deze maand 10 jaar geworden Koen woont aan de Bonenkamp samen met zijn ouders Jannie en Gerard en broer Rik. Sita is de naam van de vrolijke hond van de familie Berentsen. Het is een 5 jarige Drentse Patrijshond die erg van spelletjes houdt. Ook zijn er nog 2 goudvissen en ook 2 konijnen die luisteren naar de namen Stippeltje en Streepje.

Koen zit op “OBS de Berkel” in groep 7 bij de juffen Marije Verbeek, Marije Roozeboom en juf Petra. Koen vind het een leuke school en hij heeft daar heel veel vrienden. De namen van de vrienden zijn Ruben, Wout, Gerard, Thijs, Leon, Niek, Nick, Krieke, Tom, Jordy, Sanne, Kayleigh, Michelle en Ninthe. Samen hebben ze veel plezier en halen soms ook kattenkwaad uit.

Koen is regelmatig te vinden in zijn eigen moestuintje. Deze is te vinden aan de Den Borgweg en meet ongeveer 10 bij 2.5 meter. Hij vind het heel leuk om te zaaien en te poten en dan te zien hoe de plantjes opkomen, groeien en vaak ook nog bloeien. Hij is erg blij met zijn buurman Chris die allerlei nuttige adviezen geeft. In zijn tuin staan aardappels, bietjes, worteltjes, boerenkool, tomaten, komkommers, boontjes, doperwtjes en ook zonnebloemen. Het grootste deel van de oogst eten ze thuis op. Ook verkoopt Koen op school wel eens een mooie krop sla aan zijn juffen. Die zijn daar erg blij mee en betalen daar 25 cent voor. Om zijn producten nog beter aan de man te kunnen brengen heeft Koen een kastje in elkaar getimmerd. Deze komt binnenkort aan Den Borgweg te staan. Hierop wil hij zijn producten uitstallen en aanbieden voor een mooie prijs.

Koen weet ook al wat hij later wil gaan worden. Veearts of loonwerker zou kunnen maar het liefste zou hij boer willen worden. Probleem is dat de familie Berentsen geen boerderij heeft. Maar daar heeft Koen wat op gevonden. Een kameraad van zijn vader Gerard uit Lievelde is al 66 jaar en heeft geen opvolger. Deze Gerard heeft een mooie boerderij met meer dan 130 melkkoeien en bijbehorende kalveren, pinken en vaarzen. Bijna elke vakantie is Koen bij Gerard “Smeenk” op de boerderij te vinden en helpt met allerlei klussen. Gerard heeft aan Koen voorgesteld dat hij de boerderij wel over mag nemen. Alleen dan moet hij wel een beetje geld meenemen. Koen denkt dat het allemaal wel door kan gaan als de melkprijzen maar stijgen.

Koen is een sportieve jongen. Naast voetbal fietst hij graag. Hij heeft inmiddels al 4 keer samen met zijn vader meegedaan aan de fietsvierdaagse in Eibergen. Dat is 4 dagen achter elkaar 40 kilometer fietsen vanuit Eibergen. En daar komt dan nog 12 kilometer bij want je moet vanuit Rekken ook nog heen en terug. Dat is dus 52 kilometer per dag!

Koen speelt voetbal bij Sportclub Rekken in de JO11-1. Vroeger heette dat pupillen E1. In zijn team is Koen de vaste linksachter. Thijs is zijn kundige trainer en Erik zijn vaste leider. Koen vind het een heel leuk team en het mooiste van voetbal is dat je altijd samen bent en samen veel plezier hebt. Bij Sportclub Rekken hebben ze alles mooi voor elkaar en Koen vind dat het best wel goed gaat met de club. Volgens Koen is Nick van der Luyt de beste speler van Rekken. Arjen Robben is de beste speler van Nederland en Messi de beste van de wereld. De Graafschap en Barcelona zijn de favoriete clubs van Koen.

Zondag is het zo ver! Koen heeft zich er al goed op voorbereid en hoopt dat Rekken in grootse vorm zal steken en flink wat doelpunten gaat maken. Koen heeft ook veel mensen uitgenodigd om te komen kijken. En wij van Rekken hopen dat het een mooie en spannende wedstrijd zal worden en dat Koen en iedereen die komt kijken een fijne middag zullen hebben.

Gerelateerde berichten

Comments are closed.