Pupil van de week: Krieke Krooshof

Zondag hoopt Sportclub Rekken zijn eerste overwinning van het nieuwe seizoen 2016-2017 te boeken. Om 14.00 uur begint de wedstrijd op het Asterloo tegen Marienveld. Krieke Krooshof mag bij deze wedstrijd de eerste pupil van de week van het nieuwe seizoen zijn.

Krieke zijn ouders Wilbert en Esther zijn gescheiden en hebben samen een co-ouderschap. Daarom woont hij samen met zijn broer Teun en zusje Suze afwisselend aan de Rekkenseweg en op de Bonenkamp. Senna is de naam van de trouwe hond die bijna altijd mee verhuisd met de kinderen. Op de Bonenkamp hebben ze een hamster en aan de Rekkenseweg is de lieve pony Evie. Ook zijn hier krielkippen. De familie kip bestaat uit 1 haan, 2 hennen en 5 kuikens. 1 kip is heel grappig. Daar kun je leuk mee spelen en ze kent  allerlei kunstjes.

Krieke is vorige maand 11 jaar geworden en zit op “OBS de Berkel” in groep 8. Hij noemt Engels en gym zijn favoriete vakken. Krieke vind het een fijne school. Het is niet zo heel groot en hij kent bijna alle kinderen. Op de school moet je hard werken maar er worden ook heel veel leuke dingen georganiseerd. Groep 8 bestaat uit 19 kinderen. 10 jongens en 9 meisjes. Krieke kan met iedereen goed opschieten maar gaat het meeste om met Kayle, Thom, Jesse en Bart.

Krieke weet nog niet precies wat hij later wil worden. Profvoetballer lijkt hem wel leuk maar dat wil iedereen wel. Misschien is DJ wel een optie. Voor techniek heeft hij ook belangstelling. Krieke is lid van de  Koordeshoek, de wagengroep bij hem in de buurt. Daar mag hij zijn technische vaardigheden testen. De Koordeshoek is een kleine wagengroep met veel jongeren en kinderen. Je mag daar al snel allerlei dingen uitproberen. Zo heeft Krieke geholpen met kranten plakken en heeft hij ook geoefend om dingen aan elkaar te lassen. Volgens Krieke worden de wagens van de Koordeshoek elk jaar een beetje beter en mooier. Hij is blij dat hij lid is van deze leuke groep en hoopt dat de Koordeshoek ooit de mooiste wagen van het corso gaat bouwen.

Krieke is inmiddels al weer ruim 3 jaar lid van Sportclub Rekken. Dit seizoen voor het eerst speelt hij in de D1. Dat betekend dat je speelt op een heel veld en niet meer op een half veld. Je bent nu niet meer met 7 spelers op het veld maar met 11. Dat is even wennen maar Krieke denkt dat hij het al wel onder de knie heeft. Behalve keeper kan hij op alle plaatsen in het team spelen maar zijn voorkeur gaat uit naar centraal linker verdediger. Het leuke aan voetbal is dat je mooi buiten kunt zijn en in een team met vrienden kan voetballen. Bij de D1 is het altijd gezellig en de wedstrijden zijn het toetje van de week. En met de gedreven trainer Nick van der Luyt moet het lukken dat het voetballen steeds beter gaat.

Bij Sportclub Rekken is alles goed geregeld en het heeft een mooi voetbalcomplex. Maar het allermooiste is het kunstgrasveld. Met klasgenoten spreekt hij vaak af om er na schooltijd te gaan voetballen. Ook grotere jongens doen vaak mee en dat is erg leuk. Vaak doen ze een partijtje maar ook wel eens latje trappen of het Koningsspel.

Als het eerste thuis speelt gaan Krieke en zijn vrienden vaak kijken. Krieke wil niet zegen wie hij de beste speler van Rekken vindt. Op die vraag heeft hij een heel diplomatiek antwoord: de ene keer heeft de ene zijn dag en de andere keer een andere.

Arjen Robben vind hij de beste speler van Nederland en FC Twente en Sportclub Rekken zijn de sympathiekste clubs. Lionel Messi en Cristiano Ronaldo zijn wereldspelers en Barcelona is de beste club van onze aardbol.

Krieke hoopt dat Rekken zondag in topvorm is en de punten op “het Asterloo” blijven en dat er veel publiek  komt om Rekken aan te moedigen. En wij van Sportclub Rekken hopen dat Krieke, zijn familie, zijn buren, zijn vrienden en alle anderen die hij heeft uitgenodigd een mooie middag zullen hebben.

Gerelateerde berichten

Comments are closed.