Pupil van de week: Kayle Veldhuis

Zondag komt Reünie uit Borculo naar ons dorp om te spelen tegen Sportclub Rekken. De 10 jarige Kayle Veldhuis is bij deze wedstrijd de pupil van de week.  Kayle woont aan de Holterweg samen met zijn ouders Monique en Gert en zijn broer Tygo en zus Indy. Jesse zijn andere broer woont in Enschede. Lara en Zoë zijn de trouwe honden die ook bij hun in huis wonen.

Kayle zit op “OBS de Berkel” in groep 7 bij de juffen Kim en Rianne. Gym vindt hij het leukste vak want dan kun je lekker bewegen. Ook in geschiedenis is hij erg geïnteresseerd. Oud Egypte en het Romeinse Rijk hebben zijn speciale belangstelling. Hij heeft over deze onderwerpen films bekeken en hij is ook al eens in Rome  geweest. Ook over zijn toekomst heeft hij al   nagedacht. Als het even kan wil Kayle later profvoetballer worden. En als dat niet lukt dan wil hij graag FBI agent worden. Dat werk lijkt hem heel erg leuk en spannend. Dat hij dan waarschijnlijk naar Amerika moet verhuizen vind hij niet erg. Hij wil zelfs graag naar dat grote land.

Vrienden en vriendinnen heeft Kayle genoeg. Uit Rekken noemt hij Jesse, Lotte, Lynn, Krieke, Bart, Thom en Daan. Ook heeft hij een vriend die in Gorkum woont. Dante kent hij van een campingvakantie in Frankrijk. Elk jaar zien ze elkaar wel een paar keer en ze hebben regelmatig kontact via whatsapp.

De familie van Kayle is een heel sportief gezin. De ouders van Kayle doen aan tennis. En zijn zus en broers voetballen. Kayle vind Sportclub Rekken een heel fijne club. Hij heeft er veel vrienden en ook veel lol. Ook over het nieuwe kunstgrasveldje is Kayle erg te spreken. Na schooltijd en op vrije dagen gaat hij er vaak met andere kinderen naar toe. Maar met de  kantine moeten ze wel aan de gang. Die kan veel gezelliger en kleurrijker. En die bruine stoelen en tafels moeten de deur uit. Kayle stelt voor om na de realisatie van het kunstgrasveldje nu de kantine aan te pakken.

Kayle speelt inmiddels al weer 5 jaar bij Sportclub Rekken. Bij is de E1 is hij de handige en snelle rechtsbuiten. Kayle vind het een fijne plek want op die positie kun je veel acties maken en ook regelmatig scoren. Kayle is heel blij met zijn trainer Nick van der Luyt. Nick is een niet alleen een goede voetballer bij het eerste maar ook een heel goede trainer  waar je telkens weer heel veel van kunt opsteken. En ook Ties is een fijne leider. Volgens Kayle is de E1 een fijn,  gezellig en hartstikke leuk team. De wedstrijden zijn leuk en iedereen gaat voor het beste resultaat. Als het een beetje meezit kan de E1 zelfs nog kampioen worden. Kayle vind het wel jammer dat hij 2 wedstrijden moet missen. In de meivakantie gaat hij met zijn familie naar Sri Lanka. Maar als de laatste wedstrijd gespeeld moet worden is hij weer terug. Hij hoopt dat zijn teamgenoten tijdens zijn afwezigheid genoeg punten gesprokkeld hebben. Wanneer dan de laatste wedstrijd ook gewonnen gaat worden kan de kampioensvlag gehesen worden. En dat wil hij graag meemaken.

Kayle vind Nick van der Luyt de beste speler van Rekken. Bas Drost en Arjen Robben zijn de besten van Nederland en de beste buitenlandse spelers zijn Messi en Neymar. Kayle is supporter van FC Twente en vind Barcelona en AS Roma wereldclubs.

Zondag is het eindelijk zover. Kayle mag pupil van de week zijn bij de wedstrijd Sportclub Rekken – Reünie. Als eerste zal hij samen met de scheidsrechter het veld betreden en daar achteraan komen dan de spelers uit Borculo en Rekken. Daarna zal hij de scheidsrechter helpen bij de toss. En dan is hij van plan een goal bij de keeper van Reünie te maken zodat de Rekkense eerste elftal spelers kunnen zien hoe dat moet. Als dat allemaal klaar is mag hij de hele wedstrijd bij de trainer en de reservespelers in de dug-out zitten. En dan gaat hij Rekken fanatiek aanmoedigen. Wij van Sportclub Rekken hopen dat Kayle, zijn familie en vrienden en iedereen die naar “het Asterloo” gekomen is een fijne middag mogen beleven.

 

Gerelateerde berichten

Leave a Comment