Pupil van de week: Nick Stomps

Zondag speelt Sportclub Rekken zijn eerste wedstrijd van 2016 thuis op het Asterloo. Koploper Dinxpelo komt dan naar Rekken en dat belooft een pittige en fraaie wedstrijd te worden. Nick Stomps mag die middag pupil van de week zijn en daar kijkt hij naar uit. Hij hoopt dat heel veel mensen komen kijken naar deze belangrijke pot.

Nick is 9 jaar en woont aan de Vredensebaan samen met zijn ouders Bert en Heidi en zijn broer Marc en zus Anne. Bij hen in huis wonen ook de luidruchtige parkieten Mickey en Minnie. Hoewel ze veel lawaai maken hebben ze wel heel mooie kleuren. Mickey is wit en Minnie is wit met paars. Dan is er ook nog Raico, een twee jarige bruine Labrador. Raico is een lieve hond en een echte allemansvriend. Bij de veestapel hoort ook een Geit. Hij woont in een  groot hok en Nick voert hem wel eens brokjes, gras en hooi. Tot slot zijn er nog 5 kippen. Zij zorgen volgens Nick voor lekkere opgebakken eieren. Want gekookte eieren, die lust Nick niet.

Nick zit op “OBS de Berkel” in groep 6 bij Juf Heidi. Het gaat best wel goed op school en Nick weet ook wel zeker dat hij overgaat. Rekenen en spelling vind hij de leukste vakken. Nick vind de Berkelschool een heel fijne school en er worden ook heel veel leuke dingen georganiseerd. Nick heeft zijn toekomt ook al helemaal uitgestippeld. Later wil hij gymleraar worden en daarnaast zeker ook profvoetballer bij PSV. Daar is wel extra veel training voor nodig en om snel beter te worden speelt hij in zijn vrije tijd heel vaak voetbal met zijn vrienden Koen, Niek en Thijs en zijn vriendin Laura.

Nick speelt in de E1 en is daar de vaste spits. Hij is een snelle en handige jongen en is daarom bijna altijd de  verdedigers te vlug af. Zijn rendement is heel hoog en vorig seizoen was hij de onbetwiste topscorer met liefst 64 goals. Op dinsdagavond en vrijdagmiddag word er fanatiek getraind onder leiding van Nick van der Luyt, zijn bevlogen trainer. Op zaterdag tijdens de wedstrijd is Ties Diepenmaat er ook bij. Ties is de nieuwe leider bij de E1 en Nick kan het prima met hem vinden. Aan het nieuwe veldje moest Nick eerst wennen maar nu vind hij het fijn dat er kunstgras is. Het grootste voordeel van kunstgras is dat je voetbalschoenen nu altijd mooi schoon blijven. Nick is een hele sportieve kerel want hij zit ook nog bij GAREO. Ook gym vind hij  leuk en hij is altijd weer benieuwd welke oefeningen op vrijdagavond zijn bedacht door zijn gymleraren Lisan, Lars en Pieter.

Nick vind het mooi dat naast voetbal ook nog allerlei andere activiteiten bij Sportclub Rekken worden georganiseerd. Zo heeft hij in de winterstop  meegedaan aan de play-back show. De bomvolle kantine vond het wel heel erg dapper dat hij helemaal alleen het liedje “Happy” deed. Er was na zijn optreden een extra groot applaus en hij won ook nog een mooie prijs met zijn optreden.

Nick vind zijn naamgenoot Nick van der Luyt de beste speler van Rekken. Jeffrey Bruma is de beste speler van Nederland en Messi de beste van onze aardbol. Nick is fan van PSV. Volgens hem is PSV niet alleen de beste club van Nederland maar ook van de hele wereld. En zoals gemeld hoopt Nick ooit zelf te spelen in Eindhoven en een bekende voetballer te worden die heel vaak op televisie komt.

Zondag gaat het dus gebeuren. Nick mag pupil van de week zijn bij de uiterst belangrijke wedstrijd van Rekken tegen koploper Dinxpelo. Hij heeft al wel gehoord dat afgelopen zondag in en tegen Doetinchem Rekken niet goed heeft gespeeld en met grote cijfers heeft verloren. Nick gaat er van uit dat zondag tegen Dinxpelo het veel beter zal gaan en hij zal Rekken dan ook extra fanatiek aan gaan moedigen. Verder heeft hij zijn hele familie uitgenodigd om ook te gaan kijken evenals al zijn vrienden, buren en andere kennissen. Wij van Sportclub Rekken wensen Nick een hele fijne middag toe en dat het een spannende, mooie en sportieve wedstrijd mag worden.

 

Gerelateerde berichten

Leave a Comment