Pupil van de week: Ramon Schepers

Hij is 11 jaar en een evenwichtige, zelfverzekerde, opgewekte  en vriendelijke jongen die heel goed weet wat hij wil. Zo houd hij niet van de mode om met fel gekleurde voetbalschoenen op het veld te lopen. NIKE schoenen die overwegend zwart zijn hebben duidelijk zijn  voorkeur. Zondag bij de wedstrijd Sportclub Rekken tegen Doetinchem mag hij de pupil van de week zijn en daar heeft hij heel veel zin in. Rekken is koploper in de 4de klasse C en hij hoopt vurig dat dat zondagavond na een overwinning op de club uit de hoofdstad van de Achterhoek nog zo is. Zijn naam is Ramon Schepers.

Ramon woont samen met zijn ouders Linda en Adri en broertje Ruben op de Bonenkamp. Ook de leuke hond Boet, een 8 jarige Staffordshire Bull Terrier woont bij de familie en past als het nodig is op het huis. In hun huiskamer staat een grote glazen bak waar 2 gerbils in wonen. Gerbils zijn een soort woestijnmuisjes. Beiden zijn vrouwtjes en ze luisteren naar de namen Pien en Tooske.

Ramon zit in groep 8 van OBS “de Berkel” in de klas van de juffen Marije en Chantal. Het is een leuke school. Later wil Ramon bioloog worden. Zijn interesses gaan vooral uit naar slangen, hagedissen en schilpadjes. Ook gaat hij regelmatig vissen en neemt dan ook een schepnet mee. Met het net gaat hij scheppen in het water en bekijkt vervolgens wat voor diertjes hij allemaal gevangen heeft.

Ramon heeft best veel vrienden. Hun namen zijn Mika, Skip, Levi, Dion, Jerre, Teun en Colin. Allemaal zitten ze op OBS “de Berkel” en allemaal zijn ze lid van een sportvereniging. Colin is een fanatieke volleyballer. Mika, Skip, Jerre en Teun spelen bij Sportclub Rekken en Levi en Dion wonen in Ammeloe en spelen hier bij de plaatselijke voetbalclub.

Sinds kort speelt Ramon in de D1. Dat is wel even wennen want dat betekend dat je op een heel veld en met elf spelers moet leren spelen. Bij de E was hij gewend te spelen met 7 spelers op een half veld. Het liefst speelt hij rechtsbuiten maar er word door de trainers gekeken of hij  ook op het middenveld kan spelen. De voorkeur van Ramon gaat dan uit naar rechtshalf of mid-mid. Wat Ramon ook prima vind is dat zijn vader èèn van de trainers is samen met Maurice. Mart is de vaste grensrechter en ook een leider van het elftal. Het D team is volgens Ramon een leuk team en Rekken is een fijne club waar alles goed geregeld is. Naast voetbal worden ook nog veel leuke dingen georganiseerd. Vooral het voetbalkamp vond Ramon erg gezellig.

Waar hij ook heel goed over te spreken is dat het gelukt is dat Rekken een kunstgras voetbalveldje krijgt. Volgende week word met de aanleg begonnen en dat betekend dat vanaf volgende maand het trainen altijd door kan gaan, tenminste als er geen sneeuw ligt. Hij is er heel erg trots op dat ook hij zijn steentje heeft bijgedragen en ook veel stemmen heeft opgehaald. Samen met de leiders en trainers hebben de pupillen in Eibergen en Haaksbergen bij de mensen aangebeld met de vraag of ze op Rekken wilden stemmen. Dat hebben heel veel mensen gedaan. En mede daardoor is het gelukt dat Sportclub Rekken winnaar werd van de KLaas-Jan Huntelaar Foundation en dat word nu beloont met een kunstgrasveld.

Ramon vind Wouter Rexwinkel de beste voetballer van Rekken en Arjen Robben is de beste speler van Nederland en de Braziliaan Neymar de beste speler van de wereld. De Graafschap is zijn favoriete club in Nederland en Barcelona is de beste ploeg van de wereld.

Zondag is het zover. Ramon mag pupil van de week zijn bij de wedstrijd Sportclub Rekken – Doetinchem. Hij kan er zich erg op verheugen en heeft zijn hele familie, vrienden, buren en iedereen die hij kent uitgenodigd om te komen kijken. En wij van Sportclub Rekken hopen dat het een mooie winnende pot zal worden en wensen Ramon een fijne middag toe.

 

Gerelateerde berichten

Leave a Comment