Pupil van de week: Jerre ter Avest

Hij is deze maand 11 jaar geworden en is een opgewekte, vriendelijke en spontane jongen. Ook is hij een doorzetter die van aanpakken houd en precies weet wat hij wil en kan. Deze sympathieke blonde jongeman luistert naar de naam Jerre ter Avest en mag zondag  pupil van de week zijn bij de wedstrijd Sportclub Rekken tegen Ruurlo.

Jerre woont vlak bij het Rekkense sportcomplex  “het Asterloo” op de Zonderkamp samen met zijn ouders Marijke en Renè en zus Aimee. Tommie is de naam van het konijn van Jerre. Tommie is een jaar oud en is een zwart-wit gekleurde dwerghangoor. Volgens Jerre is Tommie een beetje een maf beest. Wanneer hij voer krijgt gooit hij zijn bakje altijd van de bovenste verdieping naar beneden en ligt de inhoud op de tegels. Ook heeft hij een balletje waar hij altijd mee aan het ouwehoeren is en wat hij op zijn kop kan zetten.

Jerre is leerling van “OBS de Berkel” en zit in groep 7. Groep 7 is een fijne en gezellige klas waar Jerre zich prima thuis voelt. Alles bij de Berkelschool is goed geregeld. Het mooiste van de school vind Jerre dat het continu rooster is ingevoerd. Dat betekend dat om half 3 de school uitgaat en je daarna nog  veel andere dingen kan doen zoals samen optrekken met zijn vrienden Teun en Ramon.

In zijn vrije tijd is Jerre vaak bezig met techniek.  Zo sloopt hij graag oude apparaten en maakt daarvan weer nuttige andere dingen. Ook haalt hij filmpjes van internet die over apparaten gaan en die probeert hij dan na te maken. Met opa Jos mag hij vaak mee naar oldtimer shows met stationaire motoren. Hij helpt dan de bus inpakken en motoren poetsen. Jerre heeft zelf ook zoon apparaat.  Toen Jerre op school vertelde over stationaire motoren  begrepen ze niet goed waar hij het over had. Daarom heeft hij een spreekbeurt georganiseerd thuis bij opa Jos Karnebeek en heeft er meteen een mooie show van gemaakt. Iedereen heeft het heel gaaf gevonden.

Jerre wil later DJ worden. Hij droomt ervan om later op te treden op festivals zoals Pinkpop en Paaspop. Ook  Koningsdag en andere feesten zou hij wel willen opluisteren. Toen papa Renè 50 werd was er voor het feest geen muzikant nodig. Jerre verzorgde de muziek met zijn professionele apparatuur en maakte er een mooi feest van. Wel moest hij de muziekstijl aanpassen want zijn vader houd niet van Jerre’s voorkeur hardstyle.

Jerre is de productieve spits van het E2 team en vind voetbal de mooiste sport van alle sporten. Alles op voetbal is mooi  en de E2 is een gezellige en fijne groep. Van de ouders langs de lijn komen meest positieve aanmoedigingen. Dat is wel eens anders bij andere clubs.  Jerre kan zich er behoorlijk aan ergeren dat toeschouwers lopen te schreeuwen, zeuren, negatief doen en zich bemoeien met het spel.

Bij Rekken is alles prima geregeld. En als het zou lukken dat er ook nog een Pannakooi  bij komt zou Jerre dat helemaal geweldig vinden. Voetballen en trainen op dit kunstgras zou dan ook bijna altijd in de winter door kunnen gaan. Sportclub Rekken is samen met nog 4 andere clubs uit Nederland na een strenge selectie in de finale gekomen van de Klaas-Jan Huntelaar Foundation. Er moet zoveel mogelijk op het project kunstgrasveldje Sportclub Rekken gestemd worden. Rekken heeft al heel veel stemmen opgehaald maar nog niet genoeg. Stemmen kan nog tot 30 april en Jerre gaat er van uit dat iedereen die nog niet gestemd heeft dat nu direct gaat doen. Als Rekken wint komt er een vette geldprijs en kan de Pannakooi er komen.

Volgens  Jerre is Patrick Nijland de beste speler van Rekken. Hidde ter Avest is de beste voetballer van Nederland maar dat komt misschien ook wel omdat hij de zelfde achternaam heeft als Jerre en omdat hij speelt bij FC Twente waar Jerre een grote fan van is. Toen de jeugd van Sportclub Rekken enkele jaren geleden en bezoek bracht aan “de Grolsch Veste” ontdekte Jerre iets heel grappigs. In de fotogalerie waar de portretten van alle (oud)spelers van Twente hangen hingen Berthil ter Avest en Andrè Karnebeek naast elkaar. Het toeval wil dat Jerre en zijn vader van achternaam ter Avest heten en moeder Marijke heet Karnebeek.

Zondag is het dan zo ver. Jerre mag pupil van de week bij Rekken zijn. Met de voorbereiding is hij al een tijdje druk bezig. Hij  heeft uitnodigingen gemaakt die hij op zijn verjaardag op 13 april aan het bezoek heeft meegegeven. Jerre hoopt dat veel mensen komen kijken en dat het een mooie wedstrijd zal worden. En wij van Rekken hopen dat ook en wensen Jerre en zijn familie een fijne middag toe.

 

 

 

 

Gerelateerde berichten

Leave a Comment