The Voice ….2015

Zaterdagmiddag 24 januari was de kantine goed gevuld in Rekken. The Voice of Rekken vond weer plaats en ook dit jaar was er een mooi programma met acts van de C,D, E en F jeugd! Rond kwart over 2 begon de kantine vol te stromen met toeschouwers en was de jury ook helemaal klaar voor de optredens. Om half 3 opent, de inmiddels trouwe presentator, Bert Konniger de show. De jury werd door hem voorgesteld. Deze bestond dit jaar uit Lotte Roos, Waldo Rhebergen en Iris Hassink.

De eerste act die volgde was van de jeugdleiders en trainers. Ze openden met het energieke nummer ‘klaar voor de start’ van kinderen voor kinderen.  Daarna begonnen de acts van de jeugd zelf. De jongens van de E2, Jelle, Krieke en Bart beten samen met hun trainer/leiders Jorg en Mart, de spits af met het nummer ‘I wanne be a Hippy’. De jury was meteen enthousiast. De energie spatte er van af bij de jongens en de ‘winterstop’ was volgens de jury ook niet te merken. Na deze act was het tijd voor Noa en Tom uit de C1. Tevens de winnaars van vorig jaar. Ze hadden het optreden van de avond ervoor bij de volwassenen playbackshow er nog maar net op zitten, maar stonden er zaterdag weer tiptop bij! Het nummer ‘Shut up and dance’ van Walk the moon werd veilloos geplaybackt door deze jongens. De act die volgde was van Indy en Julia uit de meiden C. Het nummer ‘Lazy song’ van Bruno mars bracht een heerlijk ‘chill’ sfeertje in de kantine.  De jury was enthousiast en vond ook dat de meiden tot in de details bezig waren geweest met hun act. Het apenmasker dat in Indy was namelijk zo gemaakt dat je wel kon zien dat er echt geplaybackt werd. Na dit ‘lazy’ nummer kwamen er 3 stoere rockers het podium op. Koen, Ruben en Nick uit de F1 wisten met hun stoere shirts en baardjes meteen de aandacht te trekken van zowel het publiek als de jury. ‘Born to be wild’ klonk door de speakers in de kantine.  De jury was behoorlijk onder de indruk van de act en van de ‘stoere’ jongens zelf! De laatste act voor de pauze was van Jarno Reinders uit de D1. Hoewel de kerst toch al even voorbij is kwam de sfeer toch even om de hoek kijken in de kantine. ‘Flappy’ van Youp van ’t Hek werd uitgevoerd door Jarno. Vader en moeder Reinders kwamen ook nog in het stuk voor en niet te vergeten het konijn zelf!! De act trok zeker de aandacht van het publiek. Met name toen bleek dat het konijn ‘gelukkig’ nog levend in de pan zat. Dit was voor velen, waaronder ook de jury, een opluchting. Na de act werd het konijn ter veiling aangeboden. Uiteindelijk was Jan Giesbers degene die het hoogste bod uitbracht.

Iets voor half 4 was het tijd voor een korte pauze. Koffie, ranja of een zakje chips werd gehaald. Vervolgens ging het programma verder met de winnende act van de avond ervoor. Dit waren een aantal heren van het tweede met als naam ‘die Junge tenore’. De act schetste vooral bij de kinderen vooraan nogal wat verbazing wegens hun ‘onmogelijke’ bewegingen ;).

Het programma ging door! De jongens van de E1/E2 kwamen het podium op. De groep bestond uit: Thom, Kayle, Jesse, Krieke en Bart. Zij vertolkten samen Bryan Adams met het nummer ‘Summer of ’69’.  De jongens kregen de sfeer in de kantine er goed in en ook de jury was onder de indruk! Na dit optreden verscheen er als eerste een beamer op het podium. Er werd hierop een stukje uit de film ‘Frozen’ afgespeeld. De kinderen zaten helemaal in de film totdat opeens ‘Elsa’ (Ninthe uit de F1) het podium betrad. Het nummer ‘laat het los’ werd door haar perfect geplaybackt in een bijna echte ‘Elsa’ jurk. De jongens die hierna volgden waren Daan, Job, Mart, Noah, Benjamin en Tom uit de C2. De jongens, allen gekleed in het blauw, traden op met het vrolijke nummer Dromendans. Een zeer swingend en lekker nummer dat perfect werd uitgevoerd. Na deze grote groep jongens was het tijd voor een grote groep meiden. Namelijk de meiden van de C1! Waaronder: Annelin, Maaike, Emma, Demi, Nina en Femke. Een heuze battle vond plaats tussen de ‘jongens’ en de ‘meiden’ op het nummer ‘Riff off’ van pitch perfect. De hoogste hakken waren uit de kast gehaald voor de act en zelfs een stropdas bij de ‘jongens’ ontbrak niet. De laatste act  was de‘ de vogeltjesdans’ van Lynn, Iris, Manon en Kirsten uit de E2. Het dansje zat er zeker goed in bij de meiden en voor velen was dit een heerlijke afsluiter van de middag.

Na alle acts volgde een kort en spoedig beraad van de jury. Voor hun lag de moeilijke taak om 2 winnaars te kiezen. Een winnaar voor de categorie E/F werd gekozen en een winnaar voor de categorie D/C. De jury was er uit en Bert mocht de prijzen bekend gaan maken!

Voor de E en F was een derde plek voor Nick, Ruben en Koen met Born to be wild. De tweede plek ging naar de jongens met het nummer ‘Summer of ‘69’. En de eerste plek dit jaar, en tevens winnares van vorig jaar, ging naar Ninthe van de Luyt met het nummer ‘laat het los’.

Hierna was het tijd voor de prijsuitreiking van de D/C.  De derde plek was voor de meiden van de C met ‘Riff off’. De tweede plek ging naar de winnaars van vorig jaar: Tom en Noa met ‘Shut up and dance’. En de eerste plek was voor Jarno Reinders met ‘Flappy’.

De winnaar en winnares betraden beide nog 1x het podium. De film werd bij Ninthe deze keer overgeslagen en ‘Elsa’ verscheen meteen weer sprankelend op het podium. Ook bij Jarno was er een kleine wijziging. ‘Vader’ was namelijk al weg, maar deze rol werd foutloos overgenomen door Thom. Het konijn moest toch nog even terugkomen van zijn toekomstige baasje om nog een keer in de show mee te doen.  Al met al was het een geslaagde middag met veel spetterende acts!!

 

Gerelateerde berichten

17 Thoughts to “The Voice ….2015”

Leave a Comment