Rekken – Zelhem 2-1

Vandaag boekte het vlaggenschip de derde overwinning op rij. Zelhem moest er deze keer aan geloven. Nu lijkt de 2-1 een wat magere overwinning en dat is het in feite ook. Zelhem bleek namelijk een zeer stugge en gedisciplineerde ploeg te hebben, terwijl wijzelf niet echt thuis gaven in dit duel.

De wedstrijd begon voor ons nog wel aardig, maar na zo’n twintig minuten was het beste er wel af. Er waren vandaag teveel spelers die een ronduit matige indruk achterlieten. Is dit nu een incident? Heeft het wellicht te maken met onderschatting van de tegenstander of liggen er andere oorzaken aan ten grondslag? U mag het zelf invullen.

Gelukkig had Maikel Stokkers ons reeds op voorsprong gekopt. Dit deed hij wederom vanuit een uitstekend genomen hoekschop.
Hierna zakte Rekken als een kaartenhuis in elkaar en liet het zich overbluffen door Zelhem dat verdiend op 1-1 kwam (eveneens uit een corner) na geschutter in de defensie van de groenhemden. Overigens mochten we niet klagen dat het bij 1-1 bleef de eerste helft. Zelhem raakte namelijk ook nog de paal na een flitsende counter.

Tijdens de rust vertelde coach Frank Bruins ons eens goed de waarheid. Op deze wijze ging het niet lukken natuurlijk en er moest dan ook uit een ander vaatje getapt worden de tweede helft. Dit advies namen we ter harte en tijdens het tweede bedrijf kwam Zelhem er dan ook niet meer aan te pas in aanvallend opzicht.
Zelf scoorden we wel eenmaal. Het was Wouter Rexwinkel, één van de weinige Rekkenaren die een goede indruk achterliet, die na een uitstekende individuele actie het netje liet bollen. Hierbij dolde hij de doelman opzichtig door voortdurend te kappen en draaien alvorens te schieten, 2-1 voor Rekken.

Daar bleef het bij en opnieuw kunnen we 3 punten bijschrijven. Het mag hier en daar echter wel iets beter.
Een compliment overigens voor Zelhem: het was de eerste keer in al die jaren dat ik hier rondloop dat een tegenstander de kleedkamer schoongemaakt achterliet! Dat deed me deugd, want ik was belast met de corveedienst.

Na afloop van de wedstrijd bereikte ons het trieste bericht over de ramp met de monstertruck in Haaksbergen. Dat maakt maar weer eens duidelijk dat een potje voetbal eigenlijk maar bijzaak is.
Oprecht leven wij vanuit de club mee met alle betrokkenen en wij wensen hen dan ook veel sterkte en kracht toe.