Ruurlo – Rekken   3-2

De eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2014/15 werd tegen voormalig derdeklasser Ruurlo afgewerkt. Helaas werd het een teleurstelling, want de punten bleven in Ruurlo achter. 

Het was warm die zondag. Het kwik tikte de veertig graden aan en dat maakte voetballen tot een haast onverantwoorde bezigheid, helemaal in combinatie met het rubberen veld.

De tegenstander begon furieus. We hadden nog geen bal geraakt of de 1-0 lag al achter doelman Bart Jan Mellink. Daarvan schrokken we wakker en met enig fortuin wisten we al gauw de gelijkmaker te produceren. Merijn Roos eiste een vrije trap op. Roos staat bekend om zijn fluwelen linkerbeen, maar tot onzer verbazing raakte hij deze bal helemaal verkeerd. Ook de rechtsback van Ruurlo had zo’n beroerde bal blijkbaar niet verwacht, want de beste man veranderde de wanhoopspoging van Roos dusdanig van richting dat de keeper er niet meer bij kon, 1-1.

Hier putten we moed uit. We wisten ons echter geen raad met het spel van met name het Ruurlose middenrif. Wij speelden met de linies te ver uit elkaar en daarvan maakte Ruurlo dankbaar gebruik.Een ogenschijnlijk ongevaarlijk schotje dwarrelde op doelman Mellink af. De bal was echter zo godsgruwelijk heet geworden dat Mellink zijn handen eraan brandde en van schrik de bal achter zich over de doellijn liet vallen, 2-1 achter.

Dit was tevens de ruststand.

Na rust pakten we het beter op. Na zo’n twintig minuten bracht coach Frank Bruins wat frisse jongens binnen de lijnen. Patrick Nijland verving de uitgeputte Ritchie Klein Gebbink en Job Groen loste de geplaagde Maikel Stokkers af. We kregen wat meer grip, maar toch viel er opnieuw een goal voor Ruurlo te noteren. Het werd zo onderhand een onmogelijke zaak. Nick van der Luyt bleef er echter in geloven en hij maakte dan ook een knappe aansluitingstreffer, 3-2.

Kort hierop werd van Van der Luyt eraf gestuurd door de scheidsrechter wegens vermeend agressief spel. Het was echter vooral aan het theatrale gedrag van de Ruurlose Jeroen Verhoeven te danken dat het zover kwam. Erg jammer, want nu moeten we onze spits een tijdje noodgedwongen missen.

Een valse start dus. Volgende keer beter!

Opstelling:

Mellink; Blaauboer, Grooters, M. Stokkers (Groen), Klein Gebbink (Nijland); Rhebergen, Rexwinkel, K. Stokkers; Barts, Van der Luyt, Roos.

Niet gespeeld:

Antvelink, Wantia.

 

 

Gerelateerde berichten

Leave a Comment